Man United till final – Guidetti i storbråk

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KANAL 9

FOTBOLL

John Guidetti föll enkelt till marken vid ett spelarbråk och hade sedan chansen att avgöra i sista sekunden mot Manchester United – men missade ett jätteläge.

Efter uttåget ur Europa League var Celta Vigos svensk ett hett samtalsämne bland en rad fotbollstyckare.

– Han skäms förmodligen över sin flimning – han träffades knappt, säger Rio Ferdinand i BT Sports.

Foto: Magi Haroun/REX/Shutterstock / Rex Features

Celta Vigo hade långt ifrån optimala förutsättningar att ta sig vidare till final i Europa League.

Detta efter ett 0–1-resultat hemma på Estadio de Balaídos där John Guidetti blivit tystad av engelsmännens stjärnskott Marcus Rashford.

Och svensken skulle hamna i fokus även i returen.

Manchester United såg ut att gå mot säkert avancemang efter att Marouane Fellaini gett hemmalaget ledningen med en säker nick i första halvlek efter ett perfekt inlägg från Rashford.

Celta Vigo såg inte ut att kunna skapa någon nerv i mötet – men i den 85:e minuten lyckades bortalagets mittback Facundo Roncaglia nicka in kvitteringen bakom Sergio Romero.

Ett mål som innebar att det spanska laget bara var ett mål från Europa League-final.

Guidetti i centrum

Målet följdes av ett storbråk vid mittcirkeln där John Guidetti hamnade i en dispyt med Manchester Uniteds mittback Eric Bailly. Spelarna stod och munhöggs när ivorianen drog upp en hand i ansiktet på svensken som föll till marken och blev liggande.

Stort tumult följde där domaren till sist valde att ge både Eric Bailly och Facundo Roncaglia rött kort.

Efter några nerviga avslutningsminuter slutade matchen till sist 1–1 – detta efter att John Guidetti haft ett jätteläge att kvittera i sista sekunden men fått bollen för långt bakom sig och missat den grovt mitt i straffområdet.

Men andra ville få det till att det var ett felbeslut av lagkamraten Claudio Beauvue att inte skjuta i stället för att passa Guidetti.

– Hur nära målet måste han komma? frågar sig EIR Sports fotbollsexpert och tidigare Premier League-anfallaren Chris Sutton och tillägger:

– Efteråt ser man på Guidettis reaktion vad han tycket. Det var förfärligt.

”Blir överraskad”

Även den pensionerade mittbacken Richard Dunne är inne på samma linje i tv-studion.

– Jag tror inte han förväntade sig att få bollen. Han var säker på att Beauvue skulle skjuta. När han inte gör det blir han överraskad, säger han.

Även John Guidettis uppförande i samband med spelarbråket har diskuterats där svensken, till synes, föll enkelt efter att ha fått Eric Baillys hand i ansiktet.

– Han skäms förmodligen över sin filmning, han träffades knappt. Självklart kommer han vara besviken över att de åkte ur, säger förre Manchester United-spelaren Rio Ferdinand i BT Sport.

Resultatet tar Manchester United vidare till final på Friends arena den 24 maj efter sammanlagt 2–1.

Där väntar Ajax som i den andra semifinalen föll borta mot Lyon med 3–1 men är vidare efter sammanlagt 5–4.

Mourinho: Skulle kunna vara en CL-final

Som bekant innebär finalen i Europa League en direkt avgörande match om en plats i en än mer lukrativ turnering.

– Om vi kommer tillbaka till Champions League vore det fantastiskt för oss, säger Manchester Uniteds manager José Mourinho efter matchen.

Portugisen menar att Ajax har en fördel eftersom de har tolv dagars vila inför mötet i Stockholm medan United bara får tre.

– Ajax spelar sin sista ligamatch på söndag så de får tolv dagar att förbereda sig. Det är en nackdel för oss.

– Det är två historiska klubbar, två av dem med den största historian. Det är en Europa League-final som skulle kunna vara en Champions League-final med tanke på dimensionen i de här två klubbarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.