Expertens lag i nya Sportbladet manager allsvenskan höst 2020

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån och TT

Allsvenskan ångar på – och likaså Sportbladet manager.

Nu är det dags för höstsäsongen i Sportbladet manager allsvenskan 2020.

Här är expert Makoto Asaharas lag.

Med ett öppet transferfönster i åtanke så är det minst sagt ovisst och stökigt att försöka sportchefa ihop ett lag inför hösten. Så här har i alla fall undertecknad resonerat i sin, minst sagt offensivt lagda, 3-4-3-formation, där fokus främst ligger på två förmodade guldaspiranter (plus lite annat smått och gott).

Målvakt

Oscar Jansson, Örebro, 4,5 Mkr

ÖSK har varit väldigt stabila bakåt under säsongen. I Jansson får vi en trygg sista utpost som kostar en slant mindre än toppklubbarnas burväktare.

Försvar

Jonathan Augustinsson, Djurgården, 4.0 Mkr

En fin poängfot i ett lag som både levererar framåt och är stabilt bakåt (och som sannolikt kommer fortsätta gå åt rätt håll under hösten). För ett överkomligt pris dessutom.

Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping, 6,5 Mkr

Ja, han är dyr. Men samtidigt: Det huvudspelet och poängfarligheten. Att inte ha Norrköpingsdansken i sitt lag är mer riskabelt än att lägga 6,5 miljoner av sina surt förvärvade pengar på honom.

Anel Ahmedhodzic, Malmö FF, 3,5 Mkr

En ordinarie mittback i ett av allsvenskans absolut bästa och formstarkaste lag? För 3,5 miljoner? Det är taget alla dagar i veckan.

Mittfält

Rasmus Alm, Elfsborg, 3,0 Mkr

Ordinarie i ett imponerande Elfsborg. Och dessutom poängfarlig. Så länge Rasmus Alm fortsätter att ta kliv och få förtroende från Jimmy Thelin i Borås är han ett tryggt val att ha i laget.

Hosam Aiesh, IFK Göteborg, 4,5 Mkr

Offensiv speedkula och dribbler med poängfarlighet. Detta i ett Blåvitt som säkerligen kommer gå in stärkta efter sin cuptitel. Ett fynd för 4,5 Mkr, tycker jag.

Stefano Vecchia, Sirius, 4,0 Mkr

Går som mittfältare fast han snarare spelar anfallare i ett offensivt frejdigt Sirius. Har imponerat under sommaren och kommer förhoppningsvis göra detsamma i höst.

Ishaq Abdulrazak, IFK Norrköping, 2,5 Mkr

En liten chansning sett till speltid och dylikt. Men samtidigt har 18-åringen fått mer och mer förtroende hos serieledarna på sistone. Och de offensiva kvaliteterna finns onekligen hos talangen.

Anfall

Gustav Ludwigson, Hammarby, 4,5 Mkr

Hårdjobbande, ettrig och även ganska målfarlig. Gustav Ludwigson har blivit en viktig figur i Hammarbys offensiv under sommaren. Om han får fortsätta vara det så kommer värdet garanterat att öka.

Christoffer Nyman, IFK Norrköping, 7,5 Mkr

Delad skytteligaledning efter vår/sommarsäsongen. Med tanke på alla chanser han skapar känns ”Totte” som ett tryggt stjärnval på topp.

Ola Toivonen, Malmö FF, 5,5 Mkr

Har sett oförskämt bra ut stundtals under sin allsvenska comeback. Och med tanke på hur Malmöoffensiven ser ut så finns inget som talar för att Toivonen inte kommer leverera både mål och assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE