”Då måste man lägga ner allting”

Svenska stjärnorna om datumet

Publicerad:
Uppdaterad:
Robin Quaison och John Guidetti.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Robin Quaison och John Guidetti.

FOTBOLL

Bundesliga vill starta den 9 maj.

Om det går? Tveksamt, enligt John Guidetti.

– Vad händer om ett lags bästa spelare får corona? Då kan man inte fortsätta. Då måste man lägga ner allting, säger han i Viaplay Sport Live.

Tysk fotboll har varit pausad sedan den 13 mars. Nu har ligaorganisationen (DFL) pekat ut den 9 maj som önskat datum för återstart. Omkring 20 000 coronatester kommer behöva genomföras för att säkerställa att alla är friska och matcherna ska spelas utan publik.

Men kommer det verkligen att gå?

Svenskproffsen John Guidetti (Hannover) och Robin Quaison (Mainz) är tveksamma.

”Väldigt tajt”

I torsdagens ”fotbollspecial” i Viaplay Sport Live uttrycker landslagsspelarna skepsis.

– Jag tvivlar på att det går den 9 maj. Det är väldigt tajt, säger Quaison.

Lagen har nyligen kommit igång med träning, om än en annorlunda sådan.

– Vi har kört i två veckor nu, men det är inte matchlikt på något sätt. Fortsätter vi träna på det här sättet och drar igång den 9 maj så kommer det inte se bra ut…, säger ”RQ”.

”Handlar om ekonomi”

John Guidetti fyller i:

– Tänk om vi sätter igång igen och så drabbas några av de bästa spelarna av corona. Då kommer man inte vara jättesugen på att spela. Tar du bort de bästa spelarna, då kan du inte fortsätta. Då måste du lägga ner allting!

– Om jag ska vara helt ärlig så tror jag klubbarna mest vill dra igång spelet för att få ihop ekonomin. Visst, alla saknar fotbollen, men för klubbarna är det nog mer en ekonomisk grej. De sitter och betalar folks löner och det kostar mycket pengar, samtidigt som man kan tvingas betala tillbaka tv-pengar. Då riskerar man konkurs eller att behöva ge folk sparken. Därför tror jag klubbarna kommer kriga in i det sista för att spela färdigt säsongen. Hade det varit möjligt hade man nog avslutat säsongerna, men den ekonomiska situationen gör att man måste spela klart.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.