Nani gjorde två mål på två minuter i första halvlek

Nani blev Portugals store matchvinnare.

Portugal fick en tung start på EM-kvalet.

Men i kväll vände det – inom loppet av två minuter.

På dessa minuter gjorde Nani två mål.

Portugals inledning av EM-kvalet var allt annat än bra. Laget spelade 4–4 hemma mot Cypern och förlorade sedan med 0–1 mot Norge, vilket innebar att Carlos Quieroz fick sparken som lagets förbundskapten.

Men när Paulo Bento i kväll debuterade som förbundskapten gick det desto bättre.

Tunnlade Sörensen

Det kan han tacka Nani för. Manchester Uniteds mittfältare gjorde nämligen lagets två första mål – på två minuter.

I den 29:e målen var det han som tog hand om Cristiano Ronaldos inlägg från vänsterkanten och utan problem stötte in bollen mellan Thomas Sörensens ben.

Och två minuter senare, nästan direkt efter avsparken, var det han som fick bollen ungefär halvvägs in på offensiv planhalva. Han avancerade sedan fram till straffområdescirkeln där han avslutade med ett skott som gick upp mot Sörensens högra kryss och innebar 2–0.

I den andra halvleken flyttade Danmark upp spelet, och de var nära att hämta upp underlaget. Efter 79 minuter reducerade Christian Poulsen då han nickade in en hörna, och fyra minuter senare hade han inne en kvitteringsboll, som dock helt riktigt dömdes bort för offside.

Ronaldo avgjorde

Ett par minuter senare kom sedan målet som avgjorde matchen. Lagkaptenen Ronaldo spelade fram Ronaldo somn från vänsterkanten av målområdet kyligt rullade in 3–1.

Portugals seger innebär att laget går upp på andra plats i gruppen, fem poäng efter Norge som har maximala nio poäng.

Danmark ligger trea, en poäng efter Portugal men med en match mindre spelad.