Publicerad 2015-08-20

Hammarby har alltjämt svårt att hävda sig på bortaplan.

Bajen tog sig ändå vidare efter en tät drabbning mot Carlstad United.

Men det krävdes ett självmål.

På måndag spelar Hammarby derby mot Djurgården i allsvenskan. Det hindrade inte Nanne Bergstrand från att skicka ut flera av lagets mest framstående spelare i cupmatchen mot Carlstad United (från division 1 norra).

Det verkar ha varit nödvändigt.

Carlstad satsade på kontringar

För trots en smakstart med mål i andra minuten (Kennedy Bakircioglu på straff) stod det 2–2 en bit in i andra halvlek. Hammarby var dittills spelförande, men Carlstad kontrade giftigt och matchbilden speglade inte de två divisioner som skiljer lagen åt.

Hammarby skulle till sist komma undan med segern sedan den nyss inbytte Mats Solheims låga inspel styrts in i eget mål av en Carlstadback. Slutresultatet skrevs till 2–3.

– Det kul att få komma in och göra något bra. Efter målet ror vi det i land hyfsat komfortabelt, säger Solheim.

Ni har två raka bortasegrar nu. Har ni slutligen fått koll på ert bortaspel?

– Svårt att säga, men vi drar med oss positiva grejer från båda de här matcherna. Vi har brutit en barriär som ni journalister har skrivit om.

Kalmar fick ta till straffar

Halmia (division 1 södra) gjorde en heroisk insats mot Kalmar efter ett tidigt ledningsmål (Liridon Selmani). Kalmars Marcus Antonsson kvitterade efter en halvtimmes spel, men fler mål blev det inte. Efter en mållös förlängning väntade straffar, och väl där slog Ismael Silva Lima in segermålet för Kalmar.