Norrköping avgjorde sent mot Gefle

Publicerad 2013-04-08

”Det var en konstig match”

Gefle var på väg mot en meriterande poäng på Nya Parken.

Men Norrköping pressade och pressade – till det brast och Imad Khalili, 26, tåade in det vinnande målet.

– Jag är jättenöjd, men det var en konstig match. Det var tre olika matcher i samma, säger slutkörde tränaren Janne Andersson till C More.

Matchen mellan Norrköping och Gefle var en jämn affär i nästan en timme.

Evige måltjuven Gunnar Heidar Thorvaldsson hittade nätet för hemmalaget efter bara 20 minuter, men Gefles mål (ett hårt inlägg från Johan Oremo som en försvarare styrde in i eget mål) i 52:a matchminuten gav gästerna från Gävle 1-1 och ett fint utgångsläge.

Bara tre minuter senare ändrades allt: Christoffer Nyman bröt genom Gefle-försvaret och Anders Wikström, som hamnade på efterkälken, tvingades dra den unge anfallaren i tröjan för att stoppa honom och domaren visade det röda kortet – på Wikströms gamla hemmaarena.

Öste fram

Efter utvisningen var det Norrköping som tog tag i matchen.

Peking öste fram mot Gefle-kassen i vågor, men det samlade försvaret – med David Fällman i spetsen – höll tätt. Nästan.

Med bara minuter kvar slog James Frempong ett inlägg som hamnade framför Imad Kahlili. Den inbytte anfallaren fick dit en tå och styrde in det vinnande 2-1-målet till publikens vilda glädje.

– Det är bonnröta hur det blir ibland, säger tränaren Janne Andersson till TT.

Norrköping har två raka segrar och ligger tvåa i den allsvenska tabellen efter de två inledande omgångarna – Gefle parkerar på sjätte plats.