IFK Norrköping ute ur allsvenskan

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-27

Hoppet lever för Giffarna

Här är målet som kan rädda GIF Sundsvall kvar i allsvenskan. I den 89:e minuten hittade Robert Mambo Mumba nätet mot IFK Norrköping vilket betydde seger med 2–1.

Två förlorare på Norrporten Arena. Så såg det ut med bara minuter kvar av mötet mellan GIF Sundsvall och IFK Norrköping. Till slut fick ändå hemmalaget jubla över en 2–1-seger som innebär att lagets hopp om fortsatt spel i allsvenskan lever vidare. IFK Norrköping däremot får spela i superettan nästa år. Laget kan inte nå ikapp Ljungskile som ligger på kvalplatsen.

Det är den som GIF Sundsvall är ute efter. Nu är det två poäng upp till LSK som dock har en match mindre spelad eftersom lagets match mot Malmö FF blev uppskjuten på grund av regnsjuk plan. Men det satt minst sagt hårt åt.

Gästerna tog ledningen på straff efter drygt tio minuter när Kristoffer Arvhagen slog in en straff, men hemmalaget vände på tillställningen. Bara tio minuter efter Arvhages mål kvitterade Magnus Powell som nickade in 1–1.

Erikssons revansch

I den andra halvleken var det mycket fram och tillbaka. Sundsvall hade ett jätteläge att göra 2–1 när Linus Hallenius hade mer eller mindre öppet mål innan Mikael Blomberg dök upp på mållinjen och räddade. Felix Magro frestade Fredrik Sundfors med 20 minuter kvar, men den comebackande målvakten räddade vackert. Med nio minuter kvar att spela fick hemmalaget en felaktigt dömd straff när Ari Skulasson fälldes utanför straffområdet. Tobias Eriksson missade dock straffen och såg då ut att bli riktigt olycklig.

Men i den 89:e minuten kom segermålet och Tobias Eriksson tog en viktig revansch. Med sitt inlägg nådde han Robert Mambo Mumba som nickade in 2–1 vilket blev segermålet.