Robin Söder sänkte Halmstad med ett mål och ett assist.

Robin Söder.

Har ni inte lagt det namnet på minnet tidigare så är det dags nu.

17-åringen slog igenom med dunder och brak i somras och både form och koncentration verkar hålla i sig trots debut i U21-landslaget och all publicitet.

Söder till Hysén och Hysén till Söder

I västkustderbyt mot Halmstad låg han bakom segern med ett läckert assist och ett mål.

Med tio minuter kvar av första halvlek snurrade han först upp Tomas Zvirgzdauskas på vänsterkanten innan han hittade in till en helt ren Tobias Hysén som inte kunde missa.

– Jag hade nästan glömt bort hur man gör mål, sa Hysén i pausvilan och gick ut i andra halvlek och bjöd tillbaka.

Med en precis djupledsboll frispelade han Söder som drog in 2-0 som om han aldrig gjort något annat i sitt liv.

– Jag går och får en kalaspassning av Tobbe och det är bara att skjuta in den. Det var ett viktigt mål, säger Söder till PPV.

Första segern sedan 2 augusti

Firma Hysén/Söder – ett ovanligt Blåvitt segerrecept.

– Det funkar bra, det är kul att spela med Tobbe och det var kul att han fick göra mål, säger Söder.

Med 25 minuter kvar punkterades matchen definitivt när Mattias Bjärsmyr slog in en retur från Magnus Bahne från nära håll.

Segern var IFK Göteborgs första i allsvenskan sedan 2 augusti och Halmstad såg ut att ha glömt bort allt som funkade i 3-0-segern borta mot Malmö i lördags.

Blåvitt fick samtidigt ett skönt formbesked inför cupfinalen mot Kalmar på söndag.