Poya Asbaghi får sparken av IFK Göteborg

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jonas Ekströmer/TT & Rickard Nilsson/TT

GÖTEBORG. Poya Asbaghi, 35, får sparken av IFK Göteborg.

Efter Sportbladets tidigare avslöjande bekräftades beslutet på den presskonferens som hölls under torsdagen.

– Vi ska inte ligga på gränsen till nedflyttning så här långt in på säsongen. Alla vet vilket tufft år det har varit och att vi då inte heller får de sportsliga resultat vi behöver blir för mycket, säger klubbdirektören Max Markusson.

Under onsdagskvällen skrev GT om att IFK Göteborgs ledning och styrelse de senaste dagarna suttit i flera möten där bland annat Asbaghis framtid stått högt upp på agendan.

Tidningen uppgav att en lista med tänkbara ersättare hade börjat jobbas fram.

Sportbladet tog del av likartade uppgifter med tillägget att det under torsdagen skulle avgöras om Poya Asbaghi skulle få sparken med omedelbar verkan eller ges chansen i ytterligare några omgångar att vända den negativa trenden.

Enligt Sportbladets uppgifter meddelade IFK Göteborgs ledning Asbaghi tidigt på torsdagsmorgonen att han inte längre är ansvarig tränare för IFK Göteborgs A-lag.

Får lämna direkt

Under den extrainkallade presskonferensen bekräftade så klubben det som Sportbladet tidigare kunde avslöja: Asbaghi får sparken.

Asbaghi har varit tränare för IFK Göteborg sedan 2018. Redan första säsongen under hans ledning låg IFK Göteborg illa till men då förstärktes tränarstaben av U-tränarna Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller under hösten för att säkra att Blåvitt inte skulle bli indraget i nedflyttningsstriden.

Den här gången tar IFK Göteborgs ledning beslutet att helt plocka bort Asbaghi när IFK Göteborg bara tagit två segrar i årets allsvenska och inte vunnit på 13 matcher. Laget har bara en poäng ner till kvalplatsen i tabellen.

Experterna: Han borde ta över Blåvitt efter Poya

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.