Tyskland klart för semifinal

Uppdaterad 2022-07-22 | Publicerad 2022-07-21

Tyskland är vidare till semifinal i fotbolls-EM.

Men det satt hårt inne.

Österrike hade tre (!) ramträffar och målvakten Manuela Zinsberger stod för en jättetavla i slutminuterna.

Tyskland imponerade stort i gruppspelet där de tog full pott med totalt 9–0 i målskillnad.

Men kvartsfinalen mot Österrike blev en rysare.

Lina Magull gav tyskorna ledningen i den 25:e minuten efter fint förarbete av Klara Bühl, men dessförinnan – och senare i matchen – hade Österrike flera gyllene lägen.

Men bolluslingen ville inte in.

Den tyska målvakten Merle Frohms fick hjälp av målramen vid inte bara ett eller två, utan tre tillfällen.

Nära drömmål

Först i den 13:e minuten då mittbacken Marina Georgieva nickade i stolpen.

Sedan i den 53:e då Barbara Dunst upptäckte att Frohms stod långt ut och drämde till från nästan 30 meter – i ribban.

Fem minuter senare var det Sarah Puntigam som prickade stolpen.

Jättetabbe

Tyskorna hade också två ramträffar (en i ribban och en i stolpen). Men i den 90:e minuten avgjordes matchen av en jättetavla signerad Österrikes målvakt Manuela Zinsberger.

Hon skulle rensa undan bollen men sköt den rakt på Alexandra Popp och 2–0 (slutresultatet) var ett faktum.

Det var Popps fjärde mål i detta EM.

– Jag är väldigt glad över att ha gjort ännu ett mål och stolt över laget. Det var en väldigt intensiv match. Österrike var väldigt svårspelade, säger Popp enligt BBC.

Efteråt tröstas Österrikes målvakt Manuela Zinsberger av motståndarna.

”Upp med huvudet, Manuela. Det händer även den bästa”, skriver det tyska förbundet på Twitter.

Därmed är Tyskland vidare till semifinal, där de ställs mot Frankrike eller Nederländerna.