Publicerad 2015-05-17

Mardröm för debutanten Valdes

Uniteds Phil Jones tacklar Arsenals Oliver Giroud

United ledde stormötet mot Arsenal med 1-0 när olyckan var framme.

Målvakten David de Gea tvingades kliva av skadad och åtta minuter senare fick debutanten Victor Valdez släppa en boll förbi sig.

Matchen slutade 1-1 och nu har ”Gunners” ett järngrepp om den sista direktplatsen till Champions League.

De Gea lämnade skadad

Det var en kamp mellan den tredje och sista direktplatsen till Champions League som gällde när storklubbarna Manchester United och Arsenal drabbade samman på Old Trafford.

För Arsenal, med en match till godo, skulle en seger innebära att tredjeplatsen var säkrad och London-laget var tidigt nära att bjudas på ledningsmålet.

”Han är en fara för sig själv”

Phil Jones tappade balansen i en löpduell med Arsenals Olivier Giroud och fransmannen hade fri lejd mot målet. Men genom en smått bisarr tackling lyckades Phil Jones nicka bort bollen någon decimeter framför Girouds fötter längs marken.

– Han är en fara för sig själv, sina medspelare, sina motspelare, domaren, gräset, läktaren. Han är en fara för allihop, säger Bojan Djordjic i Viasats studio om Phil Jones.

Mardröm för båda inhopparna

Ashley Young svarade för en assist senast mot Crystal Palace och mot Arsenal levererade yttern på nytt.

Efter en halvtimmes spel serverade han  Ander Herrera och spanjoren drog iväg ett välriktat skott på volley vilket blev halvlekens enda mål.

I den andra halvleken fick Olivier Giroud friläge men United-målvakten David de Gea kom ut snabbt och lyckades styra undan.

Men inte långt efter det var olyckan framme för spanjoren.

Med dryga kvarten kvar tvingades de Gea bytas ut skadad och landsmannen Victor Valdes fick därmed göra sin Premier League-debut – den blev inte särskilt lyckad.

Spanjoren hann vara på planen i åtta minuter innan en annan inhoppare, Tyler Blackett, styrde in en boll i eget mål.

”Kändes som en förlust”

Matchen slutade 1-1 och Manchester United ser nu ut att behöva kvala sig till Champions League till hösten.

Med en match mer spelad än Gunners är laget fortfarande två poäng efter London-klubben inför den sista omgången.

– Det här kändes som en förlust, det är många av spelarna och ledarna som är besvikna. Vi kontrollerade matchen men hade inte riktigt det där sista flytet, säger Ashley Young till Viasat efter matchen.

Efter matchen höll Louis van Gaal ett kort tal där han tackade supportrarna för säsongen.

– Ni har varit fantastiska. Nästa år ses vi igen. Hej då.

Frågan är om han har kvar David de Gea i truppen då. På presskonferensen efter matchen sa han:

– Han är spanjor och nu kommer det en spansk klubb... Det är ett svårt val för honom och ett stor komplimang för Manchester United.

Arsenal avslutar säsongen med hemmamatcher mot Sunderland och West Bromwich medan Manchester United ställs mot bottenlaget Hull på bortaplan.