Rasistskandal när Napoli vann

Publicerad 2016-02-03

Napoli tog sjunde raka segern när man bortabesegrade Lazio med 2-0.

Men matchen överskuggades av rasistiska glåpord från hemmaläktaren som fick domaren att bryta matchen i fyra minuter mitt i andra halvlek.

Napoli går som tåget i Serie A. Borta mot Lazio fixade serieledarna sjunde raka segern efter mål i tät följd av skyttekungen Gonzalo Higuain och Jose Maria Callejon i mitten av första halvlek.

Men segersviten och serieledningen hamnade inte i fokus i efterspelet. Det gjorde istället huvuddomarens beslut att mitt i andra halvlek samla båda lagens spelare i mittcirkeln för att tillfälligt avbryta matchen. Anledningen var upprepade rasistiska ramsor och rop från Lazioklacken i riktning mot Napoli och framför allt Kalidou Koulibaly.

Leder med två poäng

Efter fyra minuters paus återupptogs dock matchen och Napoli kunde kontrollera de avslutade 25 minuterna. Napoli leder därmed Serie A med två poängs marginal ner till Juventus som vann sin match hemma mot Genoa.

För svenskarna i Serie A var det upp och ner under kvällen. Filip Helander fick 90 minuter när Hellas Verona tog sin första (!) seger för säsongen när man hemmabesgrade Atalanta med 2-1.

Oscar Hiljemark och Robin Quaison startade båda för Palermo men efter 2-0 till Milan i halvtid byttes Quaison ut och Palermo kom heller aldrig närmare Milan på resultattavlan.

Pontus Jansson var bänkad när Torino spelade 2-2 borta mot Sampdoria.