Benzema talar ut – efter ilskan i Malmö

Publicerad 2015-10-05

Märkbart irriterad redan mot Malmö FF.

Efter att Karim Benzema byttes ut för sjätte gången på åtta matcher när Real Madrid kryssade i Madrid-derbyt i går kväll väljer anfallaren nu att ta bladet från munnen.

– Det är sant att jag har tröttnat, säger han till AS.

När Real Madrid ledde 1-0 mot Malmö FF bytte Rafa Benitez ut sina anfallare Karim Benzema för kroatiske mittfältaren Luka Modric i den 69:e minuten, och skiftade spelsystem. Det är ett bekant drag för Madrid-tränaren denna säsong, att stärka upp mittfältet för att säkra ledningar.

Men det är inte populärt hos fransmannen själv, som trots att han öser in mål endast fått spela 90 minuter i två matcher denna säsong – i 4-1-segern mot Sjachtar Donetsk och när Real Madrid jagade segermål i 0-0-mötet med Malaga.

”Fortsätter att arbeta”

Redan när han byttes ut mot MFF var frustrationen påtaglig hos anfallaren – vilket uppmärksammats av spanska tv-programmet Jugones. Bilderna på en missnöjd Benzema på bänken i Malmö har vevats om och om igen

Nu ryter anfallaren ifrån – efter att ha bytts ut ytterligare en gång.

– Det är sant att jag har tröttnat på att bli utbytt. Jag är lugn och fortsätter att arbeta för att inte alltid bli utbytt, säger Benzema till Madrid-tidningen AS.

”Fråga Benitez”

Gårdagens Madrid-derby mot Atletico var nämligen inget undantag. Fransmannen gjorde 1-0 redan i den nionde minuten och blev utbytt för Mateo Kovacic i den 77:e minuten – när Real alltjämt ledde matchen. Sex minuter senare kvitterade Atletico till slutresultatet 1-1.

– Han bytte ut mig för att försöka säkra upp resultatet, för defensiva anledningar. Det är sant att domarens elektriska skylt alltid visar upp nummer 9. Fråga Benitez varför det är så, säger Benzema, som bär tröjnummer 9.

Se Jugones inslag om hur Benzema blev upprörd över bytet i Malmö här (OBS: Extern länk).