I dag var Mohamed Bangura, 21, tillbaka på fotbollsplanen – och frälste sitt AIK.

Gnaget vann ödesmatchen mot Gefle med 2–0 efter att Bangura nätat.

AIK kom till krismötet på Råsunda med en minst sagt turbulent vecka bakom sig på grund av Dulee Johnson-härvan.

Strax före avspark blev det officiellt att mittbacken Walid Atta – som varit i frysfacket sedan den 8 augusti på grund av ett kontraktsbråk – åter var tillbaka i laget, från start.

Med från start var även Mohamed Bangura, som gjorde comeback på fotbollsplanen efter en personlig tragedi (den 3 oktober – bara timmar före AIK:s derby mot Djurgården – drabbades Banguras fru Tata av missfall och barnets liv gick inte att rädda).

Ljubojevic spräckte nollan

10 449 åskådare hade kommit till Råsunda. De fick se AIK avlossa hela elva skott mot mål i första halvlek, men effektiviteten saknades och oftast hamnade bollarna på Norra Stå. Gefle skapade i stort sett ingenting.

Efter paus började AIK sin forcering, men Gefles målvakt Mattias Hugosson storspelade – fram till 60:e minuten.

Då släppte han retur på Niklas Backmans frispark och Goran Ljubojevic höll sig framme och tryckte in returen, hans första allsvenska mål.

AIK bort från kvalplatsen

AIK fortsatte att pressa och med en kvart kvar fick Mohamed Bangura – som varit pigg hela matchen – sätta bollen i nät. Han tog ner Flavios inlägg och skickade in 2–0 med vänstern. Bangura firade med att forma händerna som ett hjärta.

Segern gör att AIK, i alla fall temporärt, kravlar sig upp på säker mark och sätter press på bottenkonkurrenterna. Gefle är fortsatt fastborrat under strecket.