Malmös drömminuter

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-04-14

Två mål på två minuter

Malmö fortsätter att imponera i allsvenskan.

I kväll tog de en säker seger seger i toppmötet med Häcken – efter två riktiga drömminuter.

– Det är kul, säger Guillermo Molins.

Malmö FF

Malmö förde spelet och var klart dominerande.

Men ställningen efter 55 minuter i toppmötet mot Häcken var ”bara” 1–1.

Men då kom två drömminuter som såg till att Malmö kunde ta sin fjärde seger på sex matcher i årets allsvenskan.

Andersson satte straff

Först satte Daniel Andersson en straff säkert i mål bakom Christoffer Källqvist i Häckens mål. Blott en minut senare avslutade Guillermo Molins säkert Daniel Larssons (planens bäste spelare) djupledspassning i mål, och gjorde därmed 3–1.

Trots att det återstod över en halvtimme att spela var 3–1-målet mer eller mindre spiken i kistan. Häcken hade svårt att komma igenom Malmö-försvaret och MFF hade bra kontroll om händelserna.

– Vi får ju några olyckliga minuter där med en straff, sedan tappar boll mitt på planen. Då var det två mål och då blev det en väldigt konstig match och Malmö växer, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till ppv.

Välförtjänt seger

Seger var klart välförtjänt. Häcken inledde visserligen starkt, men Malmö tog över händelserna i den första halvlek mer och mer och efter de två drömminuterna var det aldrig något snack om vilket lag som skulle ta hem segern.

Malmös Guillermo Molins var naturligtvis nöjd.

– Vi spelar som ett lag, det är kul, säger han.