Fernando Torres avgjorde derbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-27

Gjorde två mål inom loppet av fyra minuter

Såg rött I dubbelbemärkelse: Evertons Tim Cahill fick rött kort efter en vårdslös tackling och Evertonpubliken fick bara se röd glädje då Liverpool vann med 2–0.

Fernando Torres, 24, visar gryende form och gjorde båda målen i lördagens Merseysidederby.

Evertons Tim Cahill fick syna det röda kortet.

Inte helt oväntat var det Liverpool som lämnde Goodison Park med tre poäng.

Efter en mållös och relativt händelselös första halvlek lossnade det rejält för de rödklädda.

Spanjoren Fernando Torres gjorde Liverpools båda mål inom loppet av drygt tre minuter.

– Han är en fantastisk avslutare och rättar till sin effektivitet här, säger Canal Plus expertkommentator Jens Fjellström.

Fernando Torres har haft det motigt under inledningen av Premier League. Sedan premiärmatchen mot Sunderland har han varit mållös.

– Men jag har inte varit orolig. Jag visste att det skulle lossna bara jag fortsatte jobba hårt. Det här var en viktig seger för oss, säger han i en intervju efter matchen.

Inte helt oväntat delades det även ut ett rött kort. Det var det 17 röda kortet på 33 möten mellan lagen. Den här gången var det Evertons

Tim Cahill som blev utvisad tio minuter från slutet efter en sen tackling på Xabi Alonso.