Publicerad 2013-07-24

Svensken sköt Sunderland till final

Gareth Bale fanns inte med, Tottenhams offensiv darrade.

Det tog en ung svensk tillvara på.

David Moberg Karlsson, 19, sköt Sunderland till final i Barclays Asia Trophy med sitt 3–1-mål.

Mycket av förhandssnacket inför semifinalen i försäsongsturneringen Barclays Asia Trophy handlade om Gareth Bale. Spurs-stjärnan deltog inte i matchen på grund av skadekänning samtidigt som spekulationerna om en flytt till Real Madrid växer sig allt starkare.

När spelet sedan kom igång, matchstarten sköts fram 30 minuter på grund av ösregn och usla planförhållanden, var det Tottenham som startade bäst. Gylfi Sigurdsson gav laget ledningen på Kyle Walkers passning. Det dröjde inte länge förrän London-laget tappade mycket av sina linjer. Sunderland kvitterade genom Cabral kort därefter.

Rullade in 3–1

I den andra halvleken var Sebastian Larssons gäng betydligt bättre. Wes Brown nickade in 2–1 på en hörna i den 64:e minuten. I samma veva byttes IFK Göteborg-förvärvet David Moberg Karlsson in. Spurs fick inte igång sitt spel och räddades gång på gång av Brad Friedel. Men till sist var det en viss Moberg Karlsson som satte punkt för det hela. Med endast ett fåtal sekunder kvar att spela slet han sig loss och rullade in bollen snyggt.

Final på lördag

Matchen spelades 2x40 minuter, vilket även semifinalen mellan Manchester City och South China på samma arena i Hong Kong gjorde senare under onsdagen. David Moberg Karlssons Sunderland möter Manchester City i finalen på lördag.

Moberg Karlsson har fått en smakstart i sitt nya lag. När Sunderland besegrade ett lokalt lag från Verona med 13–1 i svenskens debut satte han två mål.