”Jag rörde bollen med armen”

MILANO. Inter håller scudetton i handen, men Milano undrar:

Vann de derbyt? Eller stal de det?

– Jag rörde bollen med armen, men det var ofrivilligt, säger Adriano.

Adriano får bollen förbi Cristian Abbiati i Milan-målet, men fullträffen följdes av protester – bollen gick i mål via Adrianos arm.

I Italien, konspirationsteoriernas förlovade hemvist, kan varje match diskuteras i evigheter.

Men det är sällan samtalsämnena är lika självklara som efter

Inters 2–1 mot Milan i går. San Siro kokade under tyngden av

80? 000 själar, Inter-curvan hyllade Milan-kaptenen Paolo Maldini med en rörande banderoll – men efteråt var det domare Rosetti och två tveksamma situationer som diskuterades.

Först: Adrianos 1–0.

Ancelotti såg trött ut

Efter en halvtimma lyfte Maicon in en boll bakom Milans mittbackar, och Adriano nickade bollen i mål via sin egen utsträckta arm.

Det såg ut som en bestraffningsbar hands.

– För mig är det ett korrekt mål. Adriano går på bollen med huvudet, med slutna ögon, säger Inter-tränaren José Mourinho.

Milan-fansen skrek om ”ladri”, tjuvar. Och i ett stort och underhållande derby hade de ytterligare ett skäl att känna sig illa behandlade av Rosetti – en straffsituation efter paus där inbytte Filippo Inzaghi gick omkull i straffområdet i närkamp med Chivu.

Straff? 50-50.

– Vi kunde fått två straffar, men det är inget att göra åt det nu, säger Carlo Ancelotti.

Milans tränare såg trött ut efter matchen. Sliten. Han erkände att elva poängs glapp upp till kusin-erna i Inter är för mycket för att ta igen.

Så var det också ett derby som kändes i kroppen. En oerhört flödande, intensiv kamp med stor kvalité.

Adrianos 1–0 kom överraskande, Dejan Stankovic slank igenom och sköt 2–0 på en lysande nickpassning från Zlatan Ibrahimovic precis före paus.

Tillägnat Mourinhos son

När Inter verkade ha dödat matchen bytte Ancelotti taktik (David Beckham ut, Inzaghi in, 4-4-2) och belönades med ett fint Pato-mål med 20 minuter kvar.

Men det var för lite, för sent.

När Rosetti blåste av matchen sjöng Inters curva om ligaguld, Javier Zanetti gick fram och kramade om Paolo Maldini och Adriano avslöjade varför han rusat fram till sin tränare efter sitt 1–0.

Målet var nämligen tillägnat José Mourinho… Junior, tränarens åttaårige son.

– Han går till skolan varje dag med en boll och Adrianos tröja, berättade Mourinho. Han är vänsterfotad, gillar tröja nummer tio och Adriano är en fantastisk spelare på Playstation…