Stekhet Dele Alli satte punkt för Chelseas svit

Tottenham gav liv åt toppstriden i Premier League

Publicerad 2017-01-04

Toppstriden i Premier League lever.

En stekhet Dele Alli frälste Tottenham i Londonderbyt – och tog död på Chelseas långa segersvit.

– Vi förtjänade segern, säger spelaren till Sky Sports efter 2–0 på White Hart Lane.

Chelsea var inne i en fullkomligt lysande form och hade vid seger i kvällens Londonderby ryckt ifrån till hela åtta poängs försprång ned till tvåan Liverpool.

Således var det inte bara Tottenhams supportrar som höll tummarna för en hemmaseger på White Hart Lane.

Vinstraden var uppe i 13 raka matcher för Chelsea – vilket redan var ett nytt klubbrekord. Men nu har sviten tagit slut. Och det tack vare ligans kanske hetaste spelare för tillfället.

Eriksen bakom båda målen

Efter en jämn första halvlek kom det förlösande ledningsmålet för Tottenham i den 46:e minuten. Detta när Dele Alli fick till en perfekt nick på Christian Eriksens inlägg och satte bollen otagbart bakom belgiske målvakten Thibaut Courtois.

Och i upptakten av andra halvlek bjöds publiken på en repris. Återigen var det ett inlägg från Eriksens högerfot som tajmades perfekt av Dele Allis panna fram till 2–0.

– Det kändes som att jag inte kunde använda mina fötter i dag, utan bara huvudet, skojar målskytten efter matchen.

Målet innebär att den 20-årige landslagsspelaren är inne i ett galet målstim med hela sju fullträffar på de fyra senaste matcherna.

– Det viktiga var att vi fick målet, jag är bara glad att kunna hjälpa till. Men det spelar ingen roll vem som gör dem. Viktigast är att vi vann matchen.

Första förlusten sedan september

Nej, för fler mål blev det inte – Tottenham lyckades hålla undan och bli första lag sedan Arsenal, den 24 september, att besegra Chelsea.

Resultatet välkomnas av övriga toppkonkurrenter och alla som hoppas på en långdragen kamp till våren om titeln i Premier League. Och för Tottenhams del innebär segern att laget passerar både lokalrivalen Arsenal och Manchester City i tabellen och går upp som ny trea.

– Vi kämpade från första avblåsningen till den sista och förtjänade segern, säger Dele Alli.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se