Publicerad 2017-01-29

Bernardo Silva blev poänghjälte för Monaco i stormötet med PSG.

På stopptid sköt han vackert in 1–1 med sin vänsterfot.

Därmed håller Monaco i trenden – och är tre poäng före Paris Saint-Germain.

Med tio minuter kvar av matchklockan jublade publiken på Parc des Princes. Domaren Frank Schneider hade blåst och pekade på straffpunkten efter en duell mellan Julian Draxler och Djibril Sidibe.

Draxler ordnade straff

Nyförvärvet från Wolfsburg (Draxler) föll i en löpduell och domaren ansåg att PSG skulle ha straff efter den situationen. Edinson Cavani var kylig och sköt in 1–0 till PSG.

Ett tung mål för Monaco som hade varit uppe och hotat hemmalaget flertalet gånger efter fin fotboll. Men bortalaget fick sista ordet.

Bernardo Silva tog sig fram efter en hörna och sköt in 1–1 med sin vänsterfot, bollen satt lågt vid ena hörnet.

Nice toppar ligan

Delad poäng i Paris innebär att Ligue 1-tvåan Monaco har tre poäng ner till PSG. Nice, som har 49 poäng, leder franska ligan med en poäng före Monaco.

Nice vann med 3–1 tidigare under söndagen. Mario Balotelli fastställde slutresultatet i den 87:e minuten. Hans nionde ligamål på elva framträdanden.