Uppdaterad 2023-04-10 | Publicerad 2023-04-08

Real Madrid föll chockartat hemma mot Villareal.

Matchens stora gigant var Samuel Chukwueze – som slog till med två drömmål.

– Nacho är uppe på läktaren och köper tapas! säger C More-kommentatorn Christopher Kviborg.

Det var i 39:e minuten som den 23-årige nigerianske anfallaren slog till för första gången i matchen.

– Det är topp-topp-klass! Man kan prata om Nachos försvarsspel men ibland finns det nåt som heter bra fotbollsspelare. Det är fotbollsgodis för mig, säger Henok Goitom i C Mores studio.

”Han är helt bortlurad”

Chukwueze fick bollen felvänd vid straffområdeslinjen, vände om och gjorde sedan fullständigt bort Real-försvaren med en snabb kroppsfint innan han avslutade kyligt i nät bakom en chanslös Thibault Cuortois.

– Han (Nacho) är helt bortlurad av Chukwueze, utbrister C More-kommentatorn Christopher Kviborg.

Målet betydde 1–1 i matchen efter att Real tagit ledningen i den 16:e minuten på ett självmål av Pau Torres.

Frälste gästerna med nytt drömmål

Med tio minuter kvar slog Chukwueze till med sitt andra drömmål för kvällen – vilket betydde 3–2 till gästerna.

Den här gången visade han prov på att han även behärskar att göra mål från distans, när han avlossade ett vänsterskott som borrade sig perfekt in i det bortre krysset.

– Vilka kvaliteter han har, säger C More-experten Vicki Blommé.

– Det här är spetskunskaper som alla storklubbar letar efter. Att på egen hand kunna göra mål och bryta mönster, fortsätter hon.

Dessförinnan hade José Luis Morales kvitterat för Villareal till 2–2, efter att Vinicius Junior gett hemmalaget ledningen direkt i början av den andra halvleken.

Real Madrid kom med en tung slutforcering och tilldömdes en straff för hands på en Villareal-spelare, men efter en VAR–granskning ändrade domaren sitt beslut.

Gästerna kunde därmed hålla undan till en högst oväntad men välförtjänt seger. Deras blott andra vinst på Bernabeu – någonsin.

En rejäl missräkning för Real Madrid som på onsdag tar emot Chelsea i den första kvartsfinalen i Champions League.

Samuel Chukwueze klappas om efter sitt drömmål.