Alexander Isak målskytt på straff

Publicerad 2023-12-26

Alexander Isak, 24, blev målskytt från elva meter.

Men Newcastle-stjärnan blev överglänst av en annan svensk.

Anthony Elanga hade två målgivande passningar när Nottingham skrällde och vann med 3–1.

20 minuter in i hemmamatchen mot Nottingham Forest blev Alexander Isak fälld i straffområdet av motståndarbacken Ola Aina. Efter några minuters VAR-granskande pekade domaren Chris Kavanagh.

24-åringen stegade själv fram och var säkerheten själv från elva meter.

Alexander Isak satte 1–0 på straff för Newcastle mot Nottingham.

Elanga med assist

Hans åttonde fullträff för säsongen var därmed ett faktum efter 23 minuter.

Matchen mot Nottingham är en ren svenskduell mellan Isak och landslagskollegan Anthony Elanga.

Elanga spelade fram till Chris Woods kvittering strax före pausvilan.

Gästerna skulle sedan vända på steken i den andra halvleken. Tidigare Newcastle-spelaren Chris Wood gjorde hattrick, den förste Nottinghamspelaren att göra hattrick i Premier League sedan 1996. Elanga spelade fram till 2–1 och var även involverad i trean.

– Det är ett jättebra resultat för oss. Vi har spelat bra i tidigare matcher, men inte fått resultatet med oss, säger svensken i Viaplay.

Elanga, som fick lämna Manchester United efter fjolårssäsongen, har svarat för åtta poäng den här säsongen. Det är fler än alla i United.