Nedsläppet som väckte känslor: ”Lite osportsligt”

Publicerad:

FOTBOLL

Först ville Malmö FF ha bollen efter ett nedsläpp – det fick de inte.

Sedan ville Malmö FF ha tillbaka bollen – det fick de inte heller.

Det väckte heta känslor i toppmatchen mot Hammarby.

Det var just Arnor Traustason som kanske tydligast visade vad han tyckte om den där situationen i matchminut 65.

Enligt det nya reglementet så är inte domaren längre en död punkt i spelet, vilket innebär nedsläpp vid de situationer en domare ofrivilligt rör bollen.

Vilket just skedde här.

– Jag tror att jag tåar bollen i domaren och de tar bollen. Jag såg det så. Då ska domaren droppa bollen till oss, men han gjorde det till dem. Men jag har inte sett det igen, och jag kan ha fel, säger Arnor Traustason.

Det som dock väckte mest känslor var att Hammarbys Simon Sandberg valde att dra en djupledsboll mot Nikola Djurdjic i stället för att ge tillbaka bollen till MFF. Djurdjic fick en kapning av Fouad Bachirou i sällskap med passningen och heta känslor utbröt.

”Lite osportsligt, men det hör till”

– Om det var vår boll är det jätteosportsligt och fel av domaren, säger Traustason.

Vad sa du till dem?

– Att jag tyckte att det var vår boll. men jag har som sagt inte sett det igen och det kan ha varit så att han touchade bollen. Men det är osportsligt.

Felix Beijmo är inte förvånad att det gick till som det gick till, men tycker ändå det hör till.

– Det är väl så Hammarby brukar agera, säger högerbacken.

Hur då?

– Lite osportsligt. Nej, men de gör det bra. Det ska vara hetsigt i de här matcherna, det är inget att hänga upp sig på egentligen. Det var många gula kort, många dueller och det är så man vill ha det.

Om du hade varit i motsatt situation så hade du dragit en djupledsboll direkt på nedsläppet med andra ord?

– Det vet jag inte, haha. Får se om jag får ett likadant läge nästa match.

”Vi gjorde allt enligt regelboken”

Men med reprisbilderna till hands kanske det inte var så osportsligt trots allt. För de visade att det i själva verket var Sandberg som slog den där bollen på domare Glenn Nyberg, må så vara att den via domaren hamnade i Malmöägo först.

– Det var tydligt från domaren att med de nya reglerna så var det vår boll för Simon var den sista som rörde bollen. När domaren säger att det är din boll är det inget snack. Vi redde ut det med ”Mackan” (Markus Rosenberg) sedan också och han förstod, säger Nikola Djurdjic och fortsätter:

– Det var kanske inte rättvist, för bollen gick till deras spelare, men Simon Sandberg var sist på bollen och om du frågar mig gjorde vi allt enligt regelboken. Det är nya regler nu precis som med deras mål när det blir hands. För några år sedan hade det godkänts, men inte i år. Domaren hade en bra match och vi gjorde det som krävdes för att vinna.

Laddar Tabell
Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.