Chelsea vände – på två minuter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-28

Londonlaget var på väg mot en förlust – men vände på två minuter i andra halvlek

Här bryter Chelsea den tunga trenden i Premier League: efter att Fulhams Zoltán Gera gett sitt lag ledningen efter fyra minuter vände Chelsea till seger med 2–1 på två sköna minuter i andra halvlek.

Fulham tog ledningen tidigt i mötet på Stamford Bridge: redan efter fyra minuter hittade Zoltán Gera rätt i Chelseas straffområdet när han vände sig om och dunkade in bollen i mål med ett volleyskott. Såväl John Terry som Ricardo Carvalho kom på mellanhand efter inlägget som ledde fram till målet och hann inte fram för att markera bort Gera.

Vände – på två minuter

Fulham, som nyligen besegrade ligamästarna Manchester United med 3–0, såg länge ut att ta tre poäng. Men Roy Hodgsons mannar fick ge sig: i andra halvlek vände Chelsea till seger med 2–1. Allt på två minuter. Först nickade Didier Drogba (73) in kvitteringen – och sedan bjöd Fulhams Chris Smalling (75) Londonlaget på segern med ett självmål. Det var 20-årige Smallings debut i Premier League-sammanhang.

Lättad Ancelotti knöt näven

Chelsea tog hem alla tre poäng – något som varit sällsynt i laget under en 6-7 omgångar. Efter matchen knöt en lättad Carlo Ancelotti näven, segern innebar att Chelsea fortfarande håller Arsenal och Manchester United bakom sig i tabellen.