Van der Sar höll nollan igen

DRÖMCOMEBACKEN  Wayne Rooney gör 3–0 för Man United mot Fulham.

Nollan blir bara större och längre.

Den kan lämnas därhän.

För när Manchester United besegrade Fulham med 3–0 var det viktigaste rycket i ligan.

Och Wayne Rooneys succécomeback förstås.

Inför matchen mot Fulham gick Sir Alex Ferguson ut lite kaxigt, eller bara på typiskt Fergusonvis, och menade att nu står titelkampen mellan Manchester United och Liverpool. Sedan körde mästarna över Fulham med 3–0 och ryckte i åt sig en fempoängsledning till just Liverpool i ligan.

Vice mästarna Chelsea är nu hela tio poäng bakom. United tog ett tidigt grepp om matchen, trygga i sin defensiv och när Mark Schwarzer uppträdde helt olikt kollegan i motståndarmålet Edwin van der Sar styrde ett Paul Scholes-skott i eget mål efter bara 12 minuters spel så hade hemmalaget fått den start de ville ha.

Nära straff

En dryg kvart senare kom 2–0 när Dimitar Berbatov enkelt fick sätta bollen i nät och därmed var det avgjort. Fulham försökte givetvis och kunde med lite tur ha blivit laget som spräckte van der Sars rekordnolla om de fått straff när Nemanja Vidic fick bollen på armen.

Domaren nekade dock och därmed kan den 38-årige holländaren fira sin 14 raka match – totalt 1 302 minuter! – i ligan utan insläppt mål. Den stora grejen för Manchester United var dock Wayne Rooneys comeback. Efter en månads frånvaro satt forwarden åter på bänken.

Rooney tillbaka

Efter en timmes spel fick han komma in i stället för Berbatov som fram till dess varit något av matchens store lirare. Berbatov saknades dock inte. För bara två minuter efter inhoppet slog Rooney till. På ett inspel från Ji Sun Park stack han fram foten och styrde in 3–0.

Därmed talar allt för att Rooney kommer att vara redo när det är dags för United att kliva in i Champions League mot Inter nästa vecka.

Svenske backen Fredrik Stoor fanns inte med i Fulhams trupp den här gången heller.