Jimmy Durmaz gav Malmö ledningen mot Norrköping efter mindre än fyra minuter.

MFF-mittfältaren fick på en drömträff i bortre krysset – och firade med nye tränaren Rikard Norling.

– Han sa att jag skulle sätta en strut för honom, så...

Malmö FF

Malmö hade inte gjort ett enda mål på 279 minuter.

Men i matchen mot IFK Norrköping tog ded inte lång tid för skåningarna att bryta den sviten.

När matchuret precis hade tickat över tre minuter vände Jimmy Durmaz bort sin försvarare och fick på en drömträff strax utanför straffområdet.

Omfamnade Norling

Bollen borrade sig in i det bortre krysset – helt otagbart för Abbas Hassan i ”Peking”-målet.

– Jag vände upp och såg att det var ledigt i bortre. Det var skönt att se den gå in, säger målskytten i Canal plus.

Och MFF-spelarna visste hur de skulle fira målet.

Durmaz, tätt följd av sina lagkamrater, sprang med full fart ut mot sidlinjen för att omfamna Rikard Norling.

”Skulle sätta en för honom”

Heal laget samlades i ett enda stort kramkalas, med Norling och Durmaz som mittpunkt.

– Han sa att jag skulle sätta en strut för honom, så... det var därför vi sprang dit, säger Durmaz.

Minuten före pausvilan var det sedan dags igen när vindsnabbe Daniel Larsson stannade upp, lade bollen till rätta och placerade in 2–0.

Matchen slutade 2–1 till MFF – lagets blott andra seger på de ju senaste matcherna – efter att Imad Khalili reducerat för Norrköping i slutskedet.

För ”Peking” var förlusten lagets sjunde raka.