Selakovics räddade decimerat Blåvitt

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-21

0–2 i baken och en man mindre – då klev Stefan Selakovic fram för IFK Göteborg i cupkvarten mot Falkenberg.

Mittfältaren spelade fram till två mål innan han spikade slutresultatet till 3–2 i 90:e minuten.

– Oerhört skönt, säger Blåvitt-tränaren Jonas Olsson.

IFK Göteborg

På nionde plats i allsvenskan och fem poäng upp till en Europaplats.

Då krävdes en Blåvitt-seger mot Falkenberg för att inte IFK Göteborgs säsong skulle bli ännu värre.

Men det började inte bra i ösregnet på Falkenbergs IP.

Eriksson utvisad

Hemmalaget tog ledningen i den 20:e minuten genom Markus Översjö – och bara sekunder senare rasslade det till igen när Erik Johansson satte 2–0.

Kalle Svensson reducerade i inledningen av den andra halvleken, men kort därefter kom nästa bakslag.

Sebastian Eriksson byttes in i paus och inom loppet av elva minuter hann han dra på sig två gula kort – och IFK tvingades jaga med en man mindre.

”Oerhört skönt”

Då klev Stefan Selakovic fram.

Veteranen, som spelade fram till Svenssons mål, assisterade Tobias Hysén till 2–2 och fullbordade sedan vändningen i den 90:e minuten, 3–2.

– Oerhört skönt. Vi satsar väldigt mycket på Svenska cupen, så att vi lyckades vinna till slut betyder jättemycket, säger tränaren Jonas Olsson.

Nu väntar Kalmar FF i semifinalen – på hemmaplan.

– Det är ett bra lag, men vi har fin statistik mot dem. Sedan är det såklart en fördel att vi får spela hemma, säger Olsson.

I den andra semin möter Örebro vinnaren i matchen mellan Helsingborg och Elfsborg.