”Hans vackraste mål i karriären”

Publicerad 2011-06-23

Toivio cykelsparkade in kvitteringen när Dif vände

Joona Toivios kvittering var riktigt snygg. Lagkaptenen cykelsparkade in 1-1 i 34:e matchminuten.

Men det var Kasper Hämäläinen som avgjorde i sex minuter in i andra halvlek när han satte 2-1 mot Örebro.

– Den studsade lite faktiskt. Det var fifty-fifty om den skulle gå in eller upp på läktaren, säger Hämäläinen till Canal Plus.

Det var Philip Hellquists inlägg som nådde fram till Hämäläinen som stötte in bollen och säkrade Djurgårdens tredje raka seger.

Men kvitteringsmålet drygt 10 minuter innan pausvilan var trots allt mer minnesvärt. Joona Toivio hade ena foten i marken när han cykelsparkade in 1-1.

– Ett av hans vackraste mål i karriären, konstaterade tv-kommentatorn.

Lagkaptenen själv höll med:

– Det måste vara ett av mina bättre, säger han till Canal Plus.

Tog ledningen på straff

Kvitteringen kom bara sju minuter efter att hemmalaget tagit ledningen på straff. Det var efter en kaotisk situation där Djurgårdens Kebba Ceesay tagit bollen med handen, som domaren blåste straff.

Paulo De Oliveira satte den säkert.

Men några mer mål blev det alltså inte för ÖSK. Tränaren Sixten Boström var besviken.

– Vi hade bra press på slutet och kunde i princip ha gjort ett mål till, suckade han.

– Men vi hade lite problem i början av andra halvlek, fick inte riktigt igång vårt spel. Det är så det är, säger han till Canal Plus.

Djurgården ligger just nu på "säker mark" i tabellen och har tre lag bakom sig. Örebro är sexa, åtta poäng bakom ledande Helsingborg.