Har gjort 27 ligamål – ett färre än i Milan

Zlatan Ibrahimovic är nära att göra sin bästa säsong – målmässigt.

På söndagen tryckte han in sitt 27:e ligamål i Frankrike.

Därmed är han en fullträff ifrån sin bästa notering under en säsong.

I den tionde minuten lyfte Zlatan fram en boll till Javier Pastore till höger i straffområdet. Nices målvakt David Ospina sprang ut för att ta bollen, men blev totallurad av Pastore.

Argentinaren lirade fram Jeremy Menez som gjorde 1-0 till PSG.

I den andra halvleken kom Zlatans 27:e ligamål den här säsongen.

Ospina gjorde bort sig

Målvakten David Ospina skulle lura Menez men fick bollen för långt ifrån sig. Ezequiel Lavezzi var snabbast till bollen och blev nedsparkad av Ospina.

Domaren Tony Chapron gav PSG straff och visade ut målvakten.

Joris Delle hoppade in mellan Nices stolpar, och han fick kapitulera direkt. Zlatan tog hand om straffen och satte 2-0 vid ena stolpen, hans 27:e ligamål den här säsongen.

Några minuter före full tid väggade sig Zlatan igenom Nices försvar och lirade fram till inhopparen Clement Chantome, som enkelt stötte in 3-0, hans första mål för säsongen.

Gjorde 28 mål i Milan

Zlatan är ett mål ifrån att tangera hans bästa säsong när det gäller antalet ligamål. I fjol gjorde han 28 ligamål för Milan.

Det återstår fem ligamatcher den här säsongen.

PSG leder ligan med nio poäng före Marseille.