Tappade poäng – efter Sterlings jättemiss

Publicerad 2018-02-03

Raheem Sterling, 23, hade chansen att göra 2–0 i öppet mål.

Men missade.

I stället kunde islänningen Johann Berg Gudmundsson, 27, bli stor poängräddare för sitt Burnley när han kvitterade med tio minuter kvar att spela.

Ett vilt krigande Burnley stod emot bra när giganten Manchester City gästade Turf Moor – i alla fall under de inledande 21 minuterna.

Det var nämligen då som Citys vänsterback för dagen, Danilo, presenterade sig.

Storstjärnan Kevin De Bruyne slog en kort hörna till portugisen Bernardo Silva – som därefter släppte bollen vidare till ytterbacken där han stod och väntade utanför Burnleys straffområde.

Danilo touchade bollen en gång innan han, på ett Philippe Coutinho-liknande sätt, placerade bollen i den bortre burgaveln.

Sterling missade öppet mål

Efter att tabellettan dominerat efter sitt 1–0-mål skulle dock matchen ta en oväntat vändning i den andra halvleken.

Aaron Lennon var ytterst nära att näta i sin hemmadebut när han i den 69:e minuten fick till ett hårt skott – men City-målvakten Ederson visade prov på fina reflexer och styrde bollen över ribban.

Två minuter senare borde Raheem Sterling ha utökat ledningen för sitt lag.

Efter att ha blivit helt frispelad av sin landsman Kyle Walker behövde han bara peta in bollen i öppet mål – men den kvicke yttern missade – och blev sedan utbytt.

– Han kommer helt fel in i steget, det bara ska vara mål där, säger experten Martin Åslund i Viasat.

När tio minuter återstod blev i stället islänningen Johann Berg Gudmundsson stor poängräddare för sitt Burnley när han slog in 1–1 på halvvolley.

– Det är sjukt att inte City vinner. Den här matchen var körd egentligen, men Sean Dyche (Burnleys tränare) har någon form av fingertoppskänsla, säger Åslund.