Larsson sköt segern till Malmö

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-26

Sänkte Djurgården med två drömmål

Han hade inte gjort mål i årets allsvenska.

Men mot Djurgården lossnade det rejält för Daniel Larsson som sköt segern till Malmö med två snygga fullträffar.

– Goa poäng, säger Daniel Andersson.

Malmö FF

Malmö inledde den första kvarten rasande.

Efter elva minuter spräckte Daniel Larsson nollan med ett riktigt drömmål.

Den snabbe anfallaren mötte Vinzents inlägg och skarvade in bollen på volley.

Bara minuten senare fick Larsson ett friläge, men sköt rakt på Dif-målvakten.

Målskytten hade ytterligare ett kanonläge att sätta 2-0 innan kvarten ens var spelad.

– Vi ska nästa döda matchen där, säger Larsson.

Djurgården bästa chans stod Christer Youssefs för när hans frispark gick någon decimeter utanför Johan Dahlins stolpe.

Andersson missade straff

I den andra halvleken spelade bortalaget upp sig rejält.

Men det var Daniel Larssons match.

I den 64:e minuten chippade han, helt fri med målvakten, in 2-0 och såg ut att ha punkterat matchen.

Men de sista minuterna blev händelserika.

Kasper Hämäläinen reducerade för Djurgården med fem minuter kvar av ordinarie tid. Bara två minuter senare fick Malmö straff när Molins föll enkelt i straffområdet.

Vahio kastade såg åt höger och Daniel Andersson sköt till vänster. Men alldeles för långt utanför.

Trots missen kunde Malmö ta hem segern.

– Det är klart man ska sätta den men bättre att missa den i dag när vi vinner. Mer bitter att vi släpper in ett mål, det var onödigt, säger Andersson till PPV.