Publicerad 2018-03-18

Gigantmöte väntar i finalen i Svenska cupen för damer:

Linköping-Rosengård för fjärde året i rad.

Detta står klart sedan Rosengård vunnit semin hemma mot Djurgården på stopptid.

I går tog sig till Linköpings FC till sin femte raka final i Svenska cupen efter att besegrat Eskilstuna.

De tre senaste åren har man mött Rosengård i final.

Och visst gör man det i år igen.

Stopptidsdrama

För på söndagen vann Rosengård mot Djurgården med 2–1 (0–0) hemma på Malmö IP inför 256 åskådare efter ett stopptidsdrama.

Anja Mittag gav Rosengård ledningen på straff efter 58 minuter sedan Djurgårdens Kim Sundlöv rivit ner Alexandra Riley i straffområdet.

Med mindre än en minut kvar av ordinarie tid kvitterade Djurgården sedan Jenna Hellström, som värvats från just Rosengård inför säsongen, smällt dit bollen efter att hemmalaget inte fått undan en lång frispark från mittplan.

Matchen gick mot förlängning med fem minuters stopptid. Men då, i den 94:e minuten, frispelade Mittag skotskan Fiona Brown som dunkade dit 2–1 och avgjorde semin.

Dominerat damfotbollen

Finalen är inget annat ett gigantmöte.

De båda lagen har dominerat svensk damfotboll de senaste åren.

De två senaste säsongerna har Linköping vunnit damallsvenskan före Rosengård och de tre föregående åren vann Malmölaget.

Sedan har lagen som sagt mötts i tre raka cupfinaler, där Rosengård vunnit de två senaste.