Arsenal och City ångar på i PL

Publicerad 2015-10-31

Arsenal och Manchester City fortsätter att gå starkt i Premier League.

Lagen toppar ligatabellen efter varsin seger på lördagen.

Bafetimbi Gomis fick ett gyllene läge att göra livet surt för Arsenal. Swansea-anfallaren hade rätt tajming vid en djupledsboll och blev fri från över 35 meter.

Men fransmannen hade nog för lång tid på sig att fundera på vad han skulle göra. I stället för att skjuta försökte 30-åringen runda Petr Cech och sedan sätta bollen i mål. Han kom nästan runt målvakten, sedan dök Hector Bellerin upp och rensade undan bollen.

I andra halvlek fick Arsenal rejäl utdelning.

”Nu eller aldrig”

Olivier Giroud gav laget ledningen i den 49:e minuten. Sedan ökade Laurent Koscielny på till 2-0 i den 68:e minuten.

Joel Campbell, som varit utlånad till Frankrike, Spanien och Grekland under sin tid i Arsenal, fick starta för första gången i Premier League den här säsongen. Inför matchen mot Swansea sade managern Arsene Wenger att det är ”nu eller aldrig” för Campbell.

De orden tog anfallaren till sig.

Costa Rica-anfallaren fastställde slutresultatet 3-0 i den 73:e minuten.

För Manchester City var det tuffare att få med sig tre poäng.

Efter en mållös första halvlek kom matchens första mål i den 68:e minuten. Då trodde nog de flesta att hemmalaget skulle hålla tätt resten av matchen och ta en ny seger.

Men Cameron Jerome störde Citys planer. I den 83:e minuten fixade han 1-1 för Norwich.

Touré blev straffhjälte

Yaya Touré skulle dock frälsa City.

Russell Martin tog med hands strax före full tid, domaren blåste för straff och visade ut spelaren.

Touré klev fram och sköt in 2-1 från straffpunkten.

City toppar Premier League på 25 poäng. Arsenal har lika många poäng, men sämre målskillnad.