Danny Welbeck stor hjälte i comebacken

Publicerad 2016-02-14

Leicester såg ut att vara på väg mot ett åttapoängryck i Premier League.

Men ett rött kort förändrade allt – och i stället blev Danny Welbeck stor segerhjälte för Arsenal i sin comeback efter långtidsskada.

– Det har varit en berg- och dalbana för mig, säger Welbeck till BBC.

På förhand såg spelprogrammet i februari ut att kunna vara det som skulle stoppa Leicesters ligadröm.

Sen slog Claudio Ranieris mannar Liverpool hemma och Manchester City borta och plötsligt var mötet borta mot Emirates ett läge att rycka till en tillfällig åttapoängs ledning i Premier League.

Och i första halvlek studsade det mesta Leicester Citys väg.

Först blundade Martin Atkinson för en möjlig straff för Arsenal när bollen tog på mittfältsgnuggaren N'Golo Kantés arm.

– Det är straff alla dagar i veckan, säger Viasats expert Bosse Pettersson.

”Finns inget annat beslut att ta”

Sedan lät Atkinson bli att blåsa när Mesut Özil fick Wes Morgan klättrande på ryggen utanför Leicesters straffområde. I stället vände spelet och i andra änden stod Nacho Monreal för en klumpig fällning på Jamie Vardy som fick en straff. Den vristsköt han stenhårt till 1-0 i första halvlekens sista minut.

– Du kan inte bjuda på det, att sätta ut benet så och gå emot en spelare i hörnet där, säger Pontus Kåmark som dock var enig med studioexperterna om att de borde ha varit avblåst i momentet innan.

– Han bara klättrar på ryggen där, det finns inget annat beslut att ta, säger Bojan Djordjic.

Rött kört förändrade matchen

Och andra halvlek fortsatte vara händelserik. Bara nio minuter in i andra akten drog Leicesters Danny Simpson på sig ett andra gult kort som förändrade matchbilden totalt. Arsenal pressade på än mer och i den 70:er minuten kunde Olivier Giroud nickpassa fram Theo Walcott till kvitteringen.

Sen var det 20 minuter galen press för ett segermål.

Martin Atkinson viftade bort ännu en handsstraff efter att Robert Huth fått Girouds cykelspark på armen och sedan missade både Mertesacker och comebackande Danny Welbeck fina lägen.

Men när klockan tickat upp på 95 minuter kom en sista frisparkschans. Özil hittade Danny Welbeck som i sin första ligamatch för säsongen nickade in förlösande 2-1 med matchens sista touch. Hans första ligamål sedan december 2014.

– Det är som en saga att Welbeck får avgöra, säger Bosse Pettersson.

”Kan visa sig vara extremt viktigt”

Welbeck, drabbades av en svår knäskada, under slutet av fjolårssäsongen, var givetvis nöjd.

– Vi hade pressat och haft chans på chans och jag försökte bara att göra rätt för mig efter att ha bommat den första chansen. Det viktigaste var att vi tog segern, säger han och hyllades vidare av Theo Walcott:

– Den här mannen har inte spelat match på nio månader och så gör han något sådan här. Speciella spelare kommer in i viktiga matcher och det här kan visa sig vara extremt viktigt.

2-1-målet gör att det bara skiljer två poäng mellan Leicester och Arsenal i ligatoppen.