Nykomling chockade Atlético på tilläggstid

Publicerad 2016-08-22

Gjorde 1–1 i första avslutet – i sista minuten

Kevin Gameiro trodde att han frälste sin nya klubb på övertid.

Då kvitterade nykomlingen Deportivo Alavés med lagets första avslut – i sista minuten.

Atlético Madrid fick nöja sig med 1–1 i premiären av La Liga.

11–1 i skott på mål, 27–1 totalt, 20–2 i hörnor och 65–35 i bollinnehav.

Trots total dominans matchen igenom fick Atlético Madrid nöja sig med en pinne i ligapremiären hemma mot Deportivo Alavés.

Förra årets tabeltrea i La Liga och finallag i Champions League hade förtvivlat svårt att få hål på nykomlingen som vann Segunda División förra säsongen.

Fernando Torres träffade stolpen och nyförvärvet Kevin Gameiro lyckades med prestationen att bränna ett dubbelläge från ett par meter helt fri med målvakten Fernando Pacheco.

Men till slut kom det förlösande ledningsmålet. På stopptid, i den 91:a minuten, drogs Torres i armen, föll in i straffområdet och domaren pekade pås traffpunkten.

Dramatisk avslutning

Fram klev Kevin Gameiro och smällde säkert in 1–0 för hemmalaget.

Men än var det sista ordet inte sagt.

I stället för en drömdebut för nyförvärvet från Sevilla chockades hemmapubliken på Vicente Calderón i den sista spelminuten.

I Deportivo Alavés första (!) avslut på hela matchen tryckte mittfältaren Manu García in kvitteringen hårt från drygt 20 meter intill Jan Oblaks högra stolpe i den 95:e minuten.

Matchen slutade osannolikt nog 1–1 och managern Diego Simeones manskap fick nöja sig med en poäng i premiäromgången.