"Bella" sänkte Blåvitt

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-12

"Det stod och vägde länge"

Mästarmöte, men bara ett lag uppträdde som riktiga mästare. Elfsborg besegrade IFK Göteborg med 3–0.

Sjätte raka nollan för Johan Wiland, men det var Elfsborgs offensiv som imponerade när Boråsgänget besegrade svenska mästarna IFK Göteborg med 3–0 och det var Anders Svensson och Stefan Ishizaki som dominerade på mittfältet. Längst fram var Fredrik Berglund het.

Det såg dock inte ut att vara Berglunds match under den första halvleken. Han brände flera bra chanser. Det fortsatte likadant i den andra halvleken. Han missade bland annat ett rent friläge.

– Efter den jag brände i andra så misströstade jag. Fy fan. Ska det verkligen vara såhär, men jag har varit med länge och jag vet att det kan vända på ett par minuter, säger han till Canal Plus.

Misstag av Jonsson

Han hade rätt, men det krävdes ett rejält misstag av Hjalmar Jonsson för att nollan skulle spräckas. Stefan Ishizaki stal bollen av IFK:s vänsterback och hittade in till Berglund som från nära håll kunde skjuta 1–0. Strax efter kom 2–0 efter en hörna och åter var det Berglund som satte bollen.

– Det är en toppmatch och två lag i bra form. Det var en tuff match och den stod och vägde väldigt länge, säger Fredrik Berglund.

En rejäl bjudning

Ja, IFK var inte chanslöst på något sätt. De hade till exempel lika många avslut på mål som hemmalaget, men Elfsborg var något vassare framåt. Inte minst tack vare Anders Svensson och Stefan Ishizaki. Just Ishizaki gjorde 3–0 på frispark, men det var en rejäl bjudning av Kim Christensen i IFK-målet.

– Elfsborg började bättre än oss och vi gör ett misstag och då får det viktiga 1–0-målet, säger en besviken Stefan Rehn till Canal Plus.

Korta anfall

Problemet som IFK Göteborg hade var främst att anfallen blev alldeles för korta.

– Det stämmer. Det är lite för korta anfall. Vi hinner inte riktigt flytta upp och de bryter tidigt när vi är på väg framåt, säger Rehn.

Tack vare segern gick Elfsborg förbi såväl IFK Göteborg som AIK och är uppe på andra plats i tabellen, tre poäng bakom ledande Kalmar FF när allsvenskan tar uppehåll. Svenska mästarna IFK Göteborg är sex poäng bakom KFF.