Fulham förlorade – svenskarna petade

Publicerad 2014-03-01

Bägge två på läktaren när Chelsea drygade ut serieledningen

André Schürrle och John Terry jublar.

Felix Magath har tagit över Fulham – och placerat lagets bägge svenskar på läktaren.

Och efter derbyt mot Chelsea befästes krisklubbens plats som tabelljumbo.

Det efter ett äkta hat-trick av André Schürrle, som gjorde tre mål på 17 minuter.

Den första halvleken var mållös – då lät José Mourinho tystnaden tala.

– I halvtid sa jag ingenting, inte ett ord. Jag gick in, sedan gick jag ut. Jag vet inte om någon annan sa något, jag var inte inne i omklädningsrummet. Andra halvleken var en bra reaktion på den värsta insatsen under säsongen, säger Chelseatränaren enligt The Mirror.

Det obefintliga paus-snacket gav omgående resultat.

André Schürrle gjorde tre mål på 17 minuter i andra och matchen var avgjord. Fulham reducerade till 1–3, men gästerna hade inga problem med att hålla undan. Då Arsenal samtidigt förlorade mot Stoke leder Chelsea just nu ligan med fyra poäng.

Fyra poäng upp

För Fulham går det desto tyngre. Två matcher har gått sedan "den tyske galningen" Felix Magath tog över efter René Meulensteen och tränarbytet har bara resulterat i en poäng.

Inte heller för lagets svenskar är det mungiporna uppåt. Senast mot West Bromwich satt stjärnskottet Muamer Tankovic på bänken hela matchen – i dag fick han göra Alexander Kacaniklic sällskap på läktaren.

Fulham har fyra poäng upp till just West Bromwich på rätt sida strecket.

För Chelsea är det upp till bevis i de kommande omgångarna. Först väntar Tottenham, sedan Aston Villa – och därefter Arsenal. Dessutom kommer Galatasaray till Stamford Bridge för returmötet i Champions League.