Pep Guardiola, 42, vann många stora titlar i Barcelona.

I går tog han hem sin första trofé i Bayern München.

Laget vände underläge mot Manchester City till vinst.

Mario Mandzukic satte matchavgörande 2–1 och säkrade segern i Audi Cup.

Bayern Münchens tävlingssäsong är endast ett par dagar bort. Pep Guardiola, ny tränare, genrepade på bästa tänkbara sätt tillsammans med sitt lag. Efter att ha varit i underläge vände de regerande Champions League-mästarna till en 2–1-seger mot Manchester City på Allianz Arena.

Bayern inledde Audi Cup-finalen mot storsatsande Premier League-laget piggt och skapade flera bra lägen direkt. Någon utdelning blev det däremot inte och engelsmännen höjde sig spelmässigt.

Nästan omedelbart i den andra halvleken rullade Samir Nasri bollen i mål, men fick se det hela blåsas bort för offside.

Nyförvärv nätade

I stället var det nyförvärvet Alvaro Negredo som fick Manuel Pellegrini att glädjas när han gjorde 1–0 i den 60:e minuten. City bjöd dock in Bayern i matchen på nytt. Pablo Zabaleta tog med handen i straffområdet och Thomas Müller kvitterade säkert från elvameterspunkten.

Mandzukic avgjorde

En stund senare knoppade Mario Mandzukic, som haft en vana att göra viktiga mål, in 2–1. Det visade sig bli matchavgörande, trots att Edin Dzeko hade ett bra läge att utjämna.

Det innebar Guardiolas första ”riktiga” trofé i sin nya klubb. Tidigare har Bayern vunnit de mindre turneringarna Telekom cup och Uli-Hoeness cup.

Härnäst väntar match i tyska cupen för Bayern mot BSV Schwarz-Weiss Rehden. Manchester City avslutar försäsongen med en träningsmatch mot Arsenal i Helsingfors 10 augusti.