Allsvenskan i fotboll

Först show – sedan sågning

17-åringens pik till Varbergstränaren

Av: 

Gustaf Ränkeskog

Jonathan Levi.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Han såg ut att missa matchen.

Men den isländske talangen kom till spel i en match som innehöll långbollar och hårda smällar.

– Jag har aldrig upplevt sådan fotboll förut, säger Isak Bergmann Johannesson till NT.

Det dröjde 25 minuter innan Jonathan Levi öppnade målskyttet för IFK Norrköping.

Målet tillkom efter en frispark, som via Varbergs mur, ställde August Strömberg i målet. Det var 24-åringens femte mål för säsongen.

Hans sjätte kom mindre än en kvart senare när islänningen Isak Bergmann Johannesson slog ett välriktat inlägg som Levi nickade in efter ett rejält häng.

– Jag vet inte var det kom ifrån. Jag gjorde första nickmålet på träningen i veckan. Det är jag och Cristiano (Ronaldo) som hoppar så högt, säger han i halvtid.

”Inte här för att spela fotboll”

Varberg hann dock reducera i slutminuterna av den första halvleken när Varbergs skyttekung Astrit Selmani petade in 1–2.

– Vi skriker allihopa att det är en minut kvar och att vi ska hålla fokus, samtidigt som vi har frispark på mittlinjen. Men helt plötsligt är det kontring och så är det mål till dem. Jag tycker det är otroligt dåligt av oss som kollektiv att släppa in ett mål där, säger Jonathan Levi.

Och det var inte det enda anfallaren rasade över i halvtid.

– De är söta som inte vill vattna en fotbollsplan i allsvenskan, det tycker jag är lite roligt. Bollen studsar och det är svårt, men vi går in i fajten. Vi visste att de är här för att smälla på och inte för att spela fotboll, säger han i Dplay.

Men Jonathan Levi bet ihop, och med 20 minuter kvar av matchen fullbordade han sitt hattrick. Målet blev också matchens sista.

Scoutad av storklubb

Efter matchen var 17-årige talangen Bergmann Johannesson – som blev spelklar i sista stund efter att ha suttit i karantän – förvånad över Varbergstränaren Jocke Perssons taktik i matchen.

– Vi gjorde vad som behövde göras. Jag tror inte att det är Guardiola (Pep) som är deras tränare direkt, jag har aldrig upplevt sådan fotboll förut, från första till sista minuten var det långa bollar. Men vi hanterade det bra tycker jag, säger han till Norrköpings Tidningar.

Samma tidning uppger också att storklubben Manchester United ska ha tittat på mittfältstalangen mot Varberg.

– Jag tänker inte så mycket på det, det är kul när stora klubbar tittar på mig och tycker att jag är en bra spelare men framför allt fokuserar jag på Norrköping, säger Isak Bergmann Johannesson till NT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

AIK:s bakslag – Lustig skadad

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Varbergs BoIS

IFK Norrköping

Jonathan Levi

Simon Thern