William Nylander har skrivit på för Toronto

Av: Jonathan Nilsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilket drama.

Toronto Maple Leafs och William Nylander hade bara minuter kvar på sig för att komma överens.

Då kom beskedet – svensken är klar för ytterligare sex år i Toronto.

Turerna har varit många i följetongen kring William Nylander och Toronto Maple Leafs.

Parterna har inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt och den svenske 22-åringen har spenderat inledningen av årets NHL-säsong hemma i Sverige där han har hållit igång med AIK:s J20-lag.

Foto: EMIL WESOLOWSKI / BILDBYRÅN

Blev ett minutdrama

Men klockan 23.00, svensk tid, i kväll var deadline för 22-åringen och Toronto att komma överens om en årslön. Om inte Nylander hade skrivit på, eller blivit bortbytt, innan dess hade han inte fått spela i NHL den här säsongen.

– Jag ser fram emot att ha ”Willie” i laget. I mitt hjärta och i mitt huvud så vet jag att han kommer stanna i laget. Det är så jag måste tänka, sade tränaren Mike Babcock i går.

Men det blev ett riktigt drama.

Då kom de överens

Klockan tickade och det verkade osäkert in i det sista huruvida Nylander skulle skriva på eller inte.

Enligt uppgifter till Sportbladet var längden på kontraktet, sex år, satt ganska tidigt i förhandlingen. Med mindre än en timme kvar till deadline höjde Toronto budet med drygt en miljon kronor (120 000 dollar) per år – då gick avtalet i lås.

Strax innan klockan 23, med endast några minuter kvar till deadline kom sedan beskedet. Något Sportbladets Tomas Ros var först med att rapportera om på Twitter:

William Nylander blir kvar i Toronto Maple Leafs.

Hade kunnat hamna i KHL

Avtalet löper över sex år och Nylander får i snitt 6,9 miljoner dollar per år. Omkring 380 miljoner svenska kronor totalt.

Om inte parterna hade kommit överens hade William Nylander hamnat i det ryska KHL-laget SKA Sankt Petersburg, enligt uppgifter till Sportbladet. Detta trots att Avangard Omsk äger Nylanders rättigheter i ligan och uttryckt intresse för att plocka in honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE