Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-06

Oskarshamn vinner igen

Stefan Gråhns.

Borås – Oskarshamn 4-5

Glödheta Oskarshamn fortsätter att leverera i HockeyAllsvenskan och när Borås besegrades med 5-4 på bortaplan stod veteranen Stefan Gråhns i centrum.

Södertäljevärvningen petade in en retur fram till 1-0.

Sedan stänkte han in 2-0 med ett rappt skott.

Hattricket fastställdes efter ett nytt rappt skott, denna gång från mitt i slottet och det målet betydde 3-2 i mittperioden och gav Oskarshamn ny energi efter att Borås utjämnat.

Ett något turligt mål gav 4-2 genom Nicklas Jadeland och sedan skottade Lukas Eriksson in 5-2 via ribban och in.

Men Borås höll sig kvar såväl mål- som spelmässigt och reducerade två gånger om genom förre Oskarshamnsbacken Ola Svanberg samt Henrik Eriksson, men trots stort tryck i slutet lyckades gästerna med sista utposten Jimmy Danielsson att hålla undan.

Oskarshamn befäste tack vare segern fjärdeplatsen i tabellen.

Växjö – Bofors 4-3 (övertid)

Marginalerna grinar Bofors i ansiktet.

Karlskogalaget var på väg mot en skräll i bortamötet mot tabelltvåan Växjö.

Lagets tunga förstakedja med Tobias Thermell, Kristoffer Näslund och Linus Persson levererade som vanligt. Thermell kvitterade till 1-1 och Näslund gjorde 2-1 i mittperioden, och i början av den sista perioden skickade Calle Berglund in 3-1 efter slarv i Växjöförsvaret.

Men Bofors lyckades inte knyta ihop säcken.

Joakim Hillding styrde in både 2-3 och 3-3 och såg till att ta matchen till övertid. Väl där avgjorde 1-0-skytten David Lundbohm i power play.

Stor otursgubbe blev 19-åriga Skårelånet Filip Gunnarsson som hade ett gyllene läge att ge Bofors tre poäng i slutet av ordinarie tid då han prickade ribban – istället var det han som satt i utvisningsbåset när Lundbohm avgjorde.

Växjö plockade därmed sjätte vinsten för säsongen medan tabelljumbon Bofors inkasserade femte nederlaget.

Troja/Ljungby – Almtuna 1-4

Troja/Ljungby fick en drömstart i hemmamatchen mot Almtuna när Sami Sandell prickade in 1-0 bakom säsongsdebuterande Magnus Hellberg i gästernas målbur redan efter 39 sekunder.

Men den lyckan blev kortvarig.

Innan fem minuter var spelade hade Fredrik Sandgren kvitterat i power play och sedan var det dags för lagkaptenen Joachim Gellerstedt att kliva in i handlingen.

31-åringen spelade fram Johan Wikström till 2-1 i slutet av den andra perioden, skickade själv in 3-1 i power play i mitten av den sista perioden och avslutade med att återigen servera Wikström till dennes 4-1-puck i tom bur.

Troja tog timeout efter 3-1-målet och Mattias Nilsson hade också ett ribbskott, men hemmalaget lyckades aldrig äta sig tillbaka.

Almtuna bröt därmed en förlustsvit på två raka matcher och målvakten Magnus Hellberg fick vinna sin första match i serien. 19-åringen räddade 33 av 34 skott.