Hersley fick sista ordet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-18

”Det var riktigt skönt, det har inte blivit så många mål i år”

Ifjol var han backarnas målkung i hockeyallsvenskan.

I år har målproduktionen varit trögare, men mot Mora steg Malmöbacken Patrik Hersley fram som matchvinnare med sitt avgörande mål på övertid.

– Det var riktigt skönt, det har inte blivit så många mål i år, säger Hersley.

Ifjol kom Patrik Hersley hem från Nordamerika och gjorde stor succé i Malmö.

Den store och hårdskjutande backen inledde säsongen med fem mål på sex matcher och pangade in totalt 16 mål vilket var backbäst i serien.

I år har det inte varit samma flyt och Hersley har också fått kritik för sitt spel.

Men hemma mot Mora steg han fram som stor matchvinnare när han under övertiden skickade in 5-4-pucken – hans andra mål för säsongen – som innebar två poäng för skåningarna.

Hersley bröt en Morapassning i egen zon, störtade framåt och valde att avsluta själv i en två mot en-situation.

– Jag tänkte först titta upp för att se vem jag hade med mig, men målvakten stod upp ganska länge så jag lade den på chans mellan benskydden och det gick hem. Det var en hel del tur bakom målet, säger Hersley till Viasat Hockey.

Stora omkastningar

Matchen i sin helhet bjöd på stora svängningar.

Malmö var överlägsna i den första perioden och spelade också till sig en välmotiverad 3-0-ledning.

Då bytte Mora målvakt, Lasse Johansson ut och Daniel Hansen in, och i den andra perioden var gästerna ett helt annat lag.

Mitt i den sista perioden kvitterade man också till 3-3.

Därefter fick Malmö spela fem mot tre i över en minut, och då gav Nichlas Hardt Malmö ledningen på nytt.

Men Mora kom igen ännu en gång. Med Daniel Hansen i båset kvitterade Henrik Eriksson till 4-4 en dryg minut från slutet, ett mål som tog matchen till övertid där Hersley alltså kunde avgöra.

– Det känns bra med två poäng men det är surt att vi slänger bort en poäng två gånger om. Hela den andra perioden är katastrofal och sedan ska vi inte tappa ledningen i slutet, säger Hersley till Viasat Hockey.