Örnsköldsvik. Äntligen ett mål i uppladdningen inför OS.

Men Peter Forsberg själv var inte helt nöjd.

– Jag kan väl inte påstå att jag är överväldigad direkt, säger han.

Frågetecknen som omgärdat Peter Forsberg har varit många den senaste tiden. Hur mår kroppen i allmänhet och det skadade fingret i synnerhet, och hur är det egentligen med målformen?

Inför matchen mot Brynäs hade han inte gjort mål på sex matcher och bara mäktat med måttliga tre assist under samma period.

”Jag hade lite tur”

Men i?går skingrades åtminstone några av frågetecknen när Foppa satte det avgörande 4–1 målet i slutet av den tredje perioden. Ett mål som måste ha fått förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson att andas ut lite och känna större tillförsikt att få med sig en Peter Forsberg i form till OS.

– Jag hade lite tur, pucken träffade först foten och sedan klubban, men det var ändå väldigt skönt, säger han och fortsätter:

– Det var trots allt ett tag sedan jag gjorde mål senast.

Foppa såg även ut att vara mer fokuserad och kylig i sitt uppträdande än han gjort i de senaste matcherna.

Men efteråt ville han inte svara på frågorna om OS och hur han ser på turneringen som startar om åtta dagar.

– Jag vill inte prata om OS just nu. Flyget går inte förrän på torsdag.

Det är alltså inte säkert att du kommer spela?

– Jag vill, som sagt, inte prata om det.

Hur är formen?

– Jag kan väl inte påstå att jag är överväldigad direkt.

Jagar slutspelsplats

För Modo innebär segern att laget nu bara har fyra poäng upp till en plats i slutspelet.

– Brynäs fick ett skitmål i början av matchen men det kändes som att vi ville lite mer än dem och till slut ordnade det sig, säger Peter Forsberg och fortsätter:

– Den här segern var jätteviktig. Nu är vi med igen.