Örebro – Mora 6-1

Två tydliga trender höll i sig i Behrn Arena:

Örebro fortsätter att vinna och lagets fruktade offensiv fortsätter att leverera.

Mora fortsätter att förlora och försvaret fortsätter att läcka som ett såll.

Visserligen kunde Tony Lagerström ge gästerna ledningen med 1-0 i den första perioden, men det var egentligen det enda Mora kunde glädja sig över.

I den andra perioden vann Örebro skotten med förkrossande 25-4 och laget vann också perioden med 4-0 efter mål av Marcus Weinstock, Henrik Löwdahl, Marcus Jonasén och Pär Edblom – idel namn i Örebros starka offensiv.

Örebro, som efter tre matcher står på maximala nio poäng, ökade i den sista perioden på till 6-1 efter mål av Conny Strömberg och Ryan Gunderson.

För Mora fortsätter den dystra säsongsinledningen. Laget står på noll poäng och har gjort två mål och släppt in 15 puckar på tre matcher.

Växjö – Borås 7-4

Växjö tog tredje raka segern i HockeyAllsvenskan via en 7-4-seger mot Borås och vinsten säkrades i mittperioden.

I början av mittakten sköt David Lundbohm och Johan Andersson 2-1 och 3-1 för Växjö, båda målen i power play.

Visserligen kunde Jens Karlsson reducera, men när Växjöspelaren Joakim Hillding satt utvisad passade Växjö på att göra två mål i numerärt underläge.

Först satte Christian Magnusson 5-2 och sedan Steve Saviano 6-2.

Noterbart är att hela fyra mål i föll i numerärt underläge i mittperioden, två för Växjö och två för Borås.

Växjö vann till slut med 7-4 efter att den sista pucken suttit i öppen bur.

Troja/Ljungby – Tingsryd 5-4 (straffar)

Trojaforwarden Sebastian Ellerstad trivdes aldrig under sin tid i Tingsryd.

”Tingsryd var inte ens en by... jag vet inte vad det kan kallas. Jag hade inget jobb heller och satt mest och spelade tv-spel hela dagarna. Så kan man inte ha det.”, sade Ellerstad enligt Smålandsposten.

I kronobergsderbyt fick han sista ordet för sina nya klubb Troja/Ljungby då han satte den enda och avgörande straffen bakom Axel Brage som gav Ljungbylaget säsongens två första poäng.

Den svängiga matchen, som slutade 4-4 efter ordinarie tid och övertid, bestod av offensivt och frejdigt spel.

Tingsryd låg närmast segern då man sumpade ett stort antal målchanser, men låg ändå under med 3-4 med bara minuter kvar.

Tre minuter från slutet skickade Janos Vas in 4-4 för Tingsryd och tog matchen till övertid.