Luleå fast i bottenträsket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-06

Ny förlust för jumbon

Luleås tunga tid fortsätter.

I kväll blev det inte helt oväntat förlust borta mot Linköping som vann med 4–1.

– Vi måste orka hålla i och spela 60 minuter. Det är för att vi inte gör det som vi förlorar matcher, säger Luleås tränare Roger Rönnberg.

Glada LHC-spelare efter första målet mot Luleå.

Förre Luleåbacken Johan Fransson gav hemmalaget Linköping ledningen i den första perioden med ett direktskott från blå i power play.

Linus Omark kvitterade visserligen ganska omgående, men i mitten av den andra perioden satte Fredrik Emvall 2–1 för Linköping.

Sebastian Lauritzen bakom buren spelade fram Emvall som direktsköt pucken i nät.

Lener knäckte sitt förra lag

Strax före den andra periodvilan utökade Teemu Aalto till 3–1. Backen fintade bort Emil Lundberg och hängde in pucken bakom Gusten Törnqvist.

1.40 in på slutakten punkterade Niklas Persson matchen när han satte 4–1 med ett slagskott från slottet.

– Eftersom vi inte alls nådde vår normala standard ändrade vi om i formationerna, vilket gjorde att alla jobbade hårdare. Våra två mål i power play fällde avgörandet, säger hemmatränaren Slavomir Lener – som för första gången mötte sin gamla klubb.

Champions League på onsdag

Resultatet innebär för Luleå att laget är fortsatt sist i tabellen med bara en seger på nio matcher.

– Vi forecheckade högt och skapade långa anfall i första perioden. Sedan hamnade vi i en gammal fälla med billiga misstag och i sista perioden hängde vi inte med alls, suckar Luleås tränare Roger Rönnberg.

För Linköping väntar Champions League borta mot Slavia Prag under onsdagen.

– Elitserien är viktigast, men det ska bli jäkligt skoj, säger Fredrik Emvall.