Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-09

Mora kunde inte stoppa AIK.

Oskarshamn–Troja/Ljungby 6–4

Oskarshamn stod för en fenomenal vändning mot Troja/Ljungby.

Gästerna hade 19–9 i skott i första perioden och man forcerade in puck efter puck bakom Oskarshamns målvakt Christian Engstrand.

Olof Mårs klubba var het. Forwarden gjorde 1–0 efter 5.05 och 2–0 två minuter senare.

Hemmalaget var frustrerat och i lagets första box play kunde Daniel Karlsson utöka till 3–0.

Antagligen var det Ragnar Karlssons 1–3 som var matchens viktigaste mål för Oskarshamns del.

I mittperioden hade man nämligen luft under vingarna och gjorde tre mål på raken, och istället var det nu hemmaledning inför slutperioden.

Lukas Eriksson ordnade snabbt 5–3 och matchen var över.

Oskarshamn drar ifrån sina konkurrenter i botten och har tolv poäng till play off.

Almtuna–Växjö 3–1

Skräll kanske är fel ord nu när Almtuna arbetat sig upp i tabellen.

Men segern mot tabelltrean Växjö skvallrar om fortsatt stabilt spel.

Det var länge mållöst i Gränbyhallen.

Gästerna var spelmässigt bättre under större delen av första perioden, men i mittperioden var det ombytta roller. Trots att det skapades chanser var det fortsatt mållöst.

Växjö var ypperligt nära ett ledningsmål i inledningen av tredje, men Almtunas målvakt Mark Owuya, nyss hemkommen från JVM, gjorde en fantastisk dubbelräddning.

Några minuter senare vallade istället Joachim Gellerstedt in ledningspucken via målvakten Christoffer Bengtsberg.

Hemmalaget var vid ett flertal gånger nära ett ledningsmål men istället var det Växjö som den här gången hade turen vid sin sida. Josh McNevin lyfte pucken via en Almtuna-spelare och David Lundbohm in i mål. Owuya var chanslös.

Men Uppsalalaget skulle få sista ordet. Efter 16.38 slog Jonathan Persson in en retur, och trots massiv press från Växjö var det till slut Jimme Kraft som slog in pucken i tom bur.

Almtuna har nu bara fem poäng upp till Växjö som har den sista direktplatsen till kvalserien.

Imponerande, Almtuna.

AIK–Mora 3–2

AIK tillåter inte Mora att närma sig de tre första placeringarna. På fredagen slogs Dalalaget tillbaka på Hovet (3–2).

Hemmalaget gick ut stenhårt i första perioden. Det var hela 23–4 i skott och Mora ska vara glada att man kom undan med bara ett 1–0-underläge som givetvis var klart i underkant.

Mattias Becks fullträff kom efter 16.07 i power play, och hemmapubliken jublade åt att Moras målvakt Robert Kristan äntligen visade sig mänsklig.

Efter drygt halva matchen utökade Henrik Eriksson ledningen, men före paus lyckades Mora kvittera och det var kamp igen.

Gnaget var ändå ett steg före hela tiden och när Moras Tony Lagerström reducerade till 3–2 1.22 från slutet blev det nerv.

Men AIK höll undan och har tolv poäng ner till Mora på fjärdeplatsen.

Nybro–Björklöven 3–2

Nybro tog två viktiga poäng i bottenstriden när man besegrade Björklöven efter straffläggning.

Hemmalaget var det piggare laget men målet skulle dröja ett bra tag.

Först när Jens Ledin fick nöta utvisningsbänk i slutet av andra perioden kom ledningspucken från Robert Kimbys klubba.

Men man hade något otur och gästernas Karl-Johan Lundström kvitterade minuten före paus.

I tredje blev det dramatiskt.

De flesta trodde nog att Kimbys power play-mål två minuter före slutet var den avgörande pucken, men icke.

Löven spelade sex mot fyra och Johan Forsberg tryckte dit kvitteringen bara nio sekunder före slutsignalen.

En tröst för hemmalaget är att man tog hem bonuspoängen.

Därmed har Nybro fem poäng upp till säker mark. Just nu har man lika många poäng som Huddinge som ligger på den andra kvalplatsen.