Troja/Ljungby jagar play off

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-03

Passerade Sundsvall efter 3–1-seger

Troja/Ljungby tog en imponerande seger (3–1) mot Sundsvall på lördagen och går om sin konkurrent upp på den sjunde och sista play off-platsen.

Hemmalaget visade inte upp sin bästa sida, och gästerna vann rättvist.

Troja gjorde två snabba mål i slutet av första perioden. Jonathan Bremer slog till efter 16.50 – och bara 17 sekunder före pausvilan rakade Mattias Persson in utökningen.

I mittperioden spelade Sundsvall power play nästan i sex minuter på raken men lyckades ändå inte få hål på Troja-målvakten Petter Sandström.

Bortalaget utökade ledningen till 3–0 genom Daniel Håkansson efter 4.59, och trots att Sundsvall-publiken äntligen fick se ett hemmamål bara 19 sekunder senare, lyckades inte Sundsvall komma närmare.

Sundsvall har det riktigt tungt just nu och förlusten var lagets femte raka.

Troja däremot följde upp segern mot Malmö senast med en ny trepoängare och är på väg upp i tabellen igen.