Svenskens andra mål för Rangers

Uppdaterad 2015-11-09 | Publicerad 2015-11-08

Lundqvists vikarie storspelade i segern

TORONTO. Jesper Fast styrde in sitt andra mål för säsongen när New York Rangers tog femte raka borta mot Arizona i natt.

Rangers har bara ögonblicksvis presterat på toppen av sin förmåga den här säsongen, men ändå lyckats vinna och i natt var det alltså dags igen.

Gårdagsnattens 2-1-seger mot Colorado i Denver följdes upp med en 4-1-viktoria borta mot Arizona.

Svenske Jesper Fast inledde målskyttet med en snygg styrning på ett Dan Girardi-skott åtta minuter in i första perioden och i andra perioden stod Oscar Lindberg för en assist på ett powerplay-mål signerat Kevin Hayes.

Raanta storspelade

I kassen gjorde Henrik Lundqvists finländske vikarie Antti Raanta en kanonmatch och stoppade 39 skott.

– Han gjorde framförallt några overkliga räddningar på slutet. Det var för taskigt att hans nolla skulle spricka när det bara var fem sekunder kvar, säger coachen Alain Vigneault till nhl.com

Svenske Arizona-backen Nicklas Grossmann skadade en fot och tvingades avbryta matchen.

Tre assists av Backlund

Mikael Backlund hade en stor kväll när Calgary bröt Pittsburghs sex matcher långa segersvit.

Den 26-årige västmanlänningen stod för inte mindre än tre assist.

Segersiffror: 5-2.

Loui Eriksson såg med sitt femte mål för säsongen till att Boston hade 2-1-ledning efter två perioder borta mot ärkerivalen Montreal i natt.

Men Habs kom tillbaka starkt under sista tjugo, gjorde tre mål på Jonas Gustavsson och vann följaktligen med 4-2