Effektivt Tingsryd vann i Timrå

Nykomlingen Tingsryd fortsätter att rada upp segrar i Hockeyallsvenskan.

I kväll kom en ny trepoängare efter 3-1 borta mot Timrå.

Därmed drygade smålänningarna ut serieledningen.

– Vi är väldigt effektiva. Vi skjuter bara elva skott men gör tre mål, säger Tingsryds målvakt Wictor Ragnewall till Sportbladet.

Efter förra omgångens 7-2-överkörning mot Björklöven anlände Tingsryd till kvällens bortamöte med Timrå som sensationell serieledare.

Laget fick också bästa tänkbara start på matchen – åtminstone målmässigt.

Trots att det var Timrå som förde spelet inledningsvis var det bortalaget som satt i förarsätet efter den första perioden. Halvvägs in i perioden gjorde Emil Forslund kyligt 1-0 till Tingsryd på ett friläge i boxplay.

Men i mittakten skulle Timrå till slut få utdelning på spelövertaget.

Efter tretton minuter sprätte Anton Wedin snyggt upp kvitteringen med en backhand i nättaket.

Men glädjen blev inte långvarig.

Två mål på 20 sekunder

Knappt två minuter senare svarade Tingsryds Adam Åkesson med att göra 2-1 i powerplay och blott tjugo sekunder senare utökade Filip Owesson till 3-1.

Två snabba kallduschar som hemmalaget inte kunde repa sig från.

I den sista perioden vann Timrå skotten med 17-0(!), men trots massiv press mot den storspelande Tingsryd-målvakten Wictor Ragnewall kom man aldrig målmässigt närmare.

– Vi försökte bevaka ledningen och sjönk tillbaka lite väl mycket, men jag tycker ändå att jag hade det under ganska bra kontroll, säger Ragnewall, som räddade 31 av totalt 32 skott i matchen.

Detta var Tingsryds femte seger på de sex senaste matcherna.

Eftersom serietvåan AIK samtidigt tappade poäng mot Leksand ryckte Tingsryd i toppen av tabellen.

– Det är klart att det är kul att vara kvar i serieledning, men samtidigt är det en haltande tabell så det går inte att dra för stora växlar över det.

AIK är nu två poäng efter med en match mindre spelad.

Bik Karlskogas fina form fortsätter. Den imponerande segern mot Västerås i tisdags följdes i kväll upp av en ny trepoängare via 4-2 hemma mot Pantern.

Men det satt långt inne.

Med bara 40 sekunder kvar av ordinarie tid sköt formstarke Daniel Wessner in matchavgörande 3-2 i powerplay med sitt andra mål för kvällen.