Toffoli släckte Calgarys playoff-drömmar?

Publicerad 2021-04-17

NEW YORK. Bara drygt fyra minuter återstod när Tyller Toffoli gjorde sitt andra mål för natten på Jacob Markström – och säkrade Montreal-segern som kan ha släckt Calgarys playoff-drömmar för gott.

– Det känns riktigt, riktigt surt, säger svenske veteranen Mikael Backlund efter 2-1-förlusten.

Inte för att Flames utsikter var särskilt goda heller inför nattens retur i hockeykatedralen Bell Centre. De hade visserligen ”bara” fyra poäng upp till Montreal på fjärdeplatsen – men också tre matcher fler spelade.

Det var dock just rivalen de jagar de återigen mötte, så en ny seger hade givit åtminstone lite hopp – och det såg lovande ut när Elias Lindholm 6.30 in i tredjeperioden kvitterade den 1-0-ledning Tyler Toffoli hade gett hemmalaget perioden innan.

Gästerna tryckte sedan på bra, men Jake Allen storspelade i Habs-kassen och när bara lite mer än fyra minuter återstod kom kallduschen.

Tyler Toffoli dök återigen upp framför ”Markan”, fick en fin backhand-passning av Joel Armia från vänstra sarghörnet och nöp in en puck till.

Därmed var duellen avgjord.

– Vi hade behövt två segrar under ordinarie matchtid under besöket här men tog bara en och är givetvis väldigt besvikna, säger målskytten Lindholm på sin presskonferens efteråt.

Landsmannen Mikael Backlund instämmer.

– De här matcherna mot Montreal var extremt viktiga, vi visste ju det. Så det känns riktigt, riktigt surt just nu, säger han.

I Montreal-lägret är glädjen desto större. De har inte säkrat playoff-platsen ännu – men det börjar ju kännas så.

– Och vi tittar nedåt. Vi tittar uppåt och ska försöka komma ikapp de vi har framför oss, säger nämnde Jake Allen.

Tyller Toffoli.

Taylor Hall verkar trivas i Boston. Han gjorde ännu ett mål när Boston återigen tvålade till New York Islanders hemma i TD Garden i natt – den här gången med 3-0.

– Han är helt uppenbart en elitspelare och det har han visat i de här två första matcherna med oss. Vi kan skatta oss lyckliga som har honom här, säger lagkamraten David Pastrnak.

I kassen stoppade rookien Jeremy Swayman 25 skott – och höll nollan.

Riddarna från Vegas är i ruskigt slag. De tog femte raka segern i natt, genom att slå Ducks i Anaheim med 4-0.

William Karlsson stötte in sitt elfte mål för säsongen precis i början av andra perioden.

– Om vi fortsätter spela så här kommer vi bli svåra att slå, säger han.

I St. Paul i Minnesota stod San Jose Sharks för en av sina mer solida insatser på slutet, men förgäves. Starka Wild vann med 3-2.

Victor Rask bidrog med en assist.

Matchen i Denver mellan Colorado och LA ställdes in, då Avalanche nu har tre spelare på protokollistan för Covid.

Även söndagens match mot LA är framskjuten liksom den mot St. Louis på tisdag, men sedan förväntas sereieledarna vara tillbka på is igen - förutsatt att alla tester är negativa.